Bad med spafølelse

Anne Mette drømte om et lyst og luftig spabad – men det måtte samtidig fungere som vaskerom. Slik fikk hun det til!

© Andreas Mikkel Hansen

Da Anne Mette Hasbirk og mannen skulle pusse opp badet i sin nye leilighet, ble det en utfordring å få alle funksjoner klemt inn på liten plass. Ved å utvide til rommet ved siden av, kom paret opp i ni kvadratmeter.

Anne Mette ønsket seg et lyst og romslig bad med fokus på velvære og spa. Problemet var at det også måtte være plass til vaskeromsfunksjoner, noe som passet dårlig til spatemaet.

Løsningen ble å skjule vaskemaskin og tørketrommel bak frontene i servantskapet.

– Det var en veldig god idé. Alternativet var å ha en vaskesøyle i hjørnet, og det hadde spolert spafølelsen jeg så gjerne ville ha, sier Anne Mette.

Nå ble uttrykket luftig og lett, med rene linjer, glassvegg i dusjnisjen og vegghengt toalett. De duse flisene, kobberarmaturene og møblene i røkt eik gir den varme stemningen Anne Mette ønsket seg.

© Andreas Mikkel Hansen

Fliser er brukt kun i områdene som er i umiddelbar nærhet med vann, mens hvitmalte vegger sørger for en letthet til rommet. Pent – og ikke minst rimelig!

© Andreas Mikkel Hansen

Et betongfat med essensielt badeutstyr har fått plass på trebenken.

© Andreas Mikkel Hansen

Kobberarmaturet er fra Vola. Duftpinner i eterisk olje sprer velduftende velvære på badet.

© Andreas Mikkel Hansen

Armaturer i kobber, som disse fra Vola, gir en varm følelse til badet. Flisene i dusjnisjen og på gulvet er fra Multiform, og fugene mellom dem har fått den samme fargen. Det skaper en fin helhet og unngår at fugemassen tar fokus.

© Andreas Mikkel Hansen

Over toalettet er det bygget inn et skap i veggen. Her er det god plass til jålesaker!