Årets farger 2023

En kombinasjon av rolige jordfarger, naturfarger og kraftfulle toner utgjør, ifølge LADY, DYRUP og NORDSJÖ, de dominerende fargetrendene for 2023. Vi avslører de de kommende fargene her.

Grøn vægmaling, blå vægmaling, malet væg
© DYRUP

Årets farge 2023

Det er mange av oss som har ventet i spenning på at fargetrendene for 2023 skal avsløres. Nå kan vi endelig løfte på sløret for hvilke farger NORDSJÖ, DYRUP og LADY mener vil prege 2023.

DYRUP har valgt seg ut en kraftig, sjøgrønn farge som sin kommende farge. Ifølge DYRUP selv, tydeliggjør fargen de boligtrendene som venter oss til neste år, og fungerer godt til både en minimalistisk innredning og en mer sprudlende og fargerik innredning.

Den grønnlige fargetonen gir oss assosiasjoner til natur og harmoni, hvor LADYs eget fargevalg også holder seg innenfor samme tema. LADY har i anledningen lansert en splitter ny kolleksjon; "STORIES - Colour Design By LADY", som inneholder tre nøye avbalanserte fargepaletter som alle preges av beroligende enkelthet, naturens komfort og moderne nostalgi.

NORDSJÖ har også hentet inspirasjon fra naturen, og har valgt fargen Wild Wonder, en nyanse inspirert av de varme tonene av modne åkere, som Årets farge 2023. De fremhever også fire fargepaletter som forteller hver sin historie om hvordan naturens inspirerer oss.

Grønn veggmaling

Farvepalet Serene Presence fra LADY

© LADY
Gul veggmaling

Farvepalet Serene Presence fra LADY

© LADY

Serene Presence

Den første av LADYs tre fargepaletter kalles for "Serene Presence", og er designet til de minimalistiske og simple hjemmene. Fargene i denne paletten inneholder milde undertoner, som gir en avslappende atmosfære til rommet.

Kjøkkeninnredning

Farvepalet Naturally Grounded fra LADY

© LADY
Oransje veggmaling

Farvepalet Naturally Grounded fra LADY

© LADY

Naturally grounded

Den andre fargepaletten kalles for "Naturally grounded", og er, som navnet tilsier, fokusert rundt de behagelige jordfargene. Denne paletten inneholder alt fra avdempede og grønne toner, til brente oransje farger som passer perfekt dersom man ønsker et avslappende, men allikevel fargerikt uttrykk til hjemmet.

Olivengrønn veggmaling, sjakkmønstret gulv

Farvepalet Curated Living fra LADY

© LADY
Mørkebrune toner

Farvepalet Curated Living fra LADY

© LADY

Curated living

Den siste av de tre fargepalettene kalles for "Curated living", og kombinerer blå, mørkerøde og brune toner på en helt perfekt avbalansert måte. Fargene i paletten gir tilsammen en stilsikker kombinasjon av både tradisjonelle og moderne farger, og bidrar til et personlig og kreativt uttrykk til hjemmet.

© Nordsjö

Årets farge fra Nordsjö

Wild Wonder er en oppløftende og naturlig fargetone som skal knytte oss tettere til naturen, og gi en følelse av naturens magi i hjemmene våre. Utover denne gylne, åkerfargede nyansen har Nordsjö utarbeidet fire brukervennlige fargepaletter: Lush, Buzz, Raw og Flow. Hver av dem forteller sin unike historie om hvordan naturen inspirerer oss.

© Nordsjö

Lush Colours

Den første paletten fra Nordsjö er inspirert av begrodde hager, skog og mark gir oss direkte kobling til naturen. Grønt, brunt og lilla gir, sammen med Wild Wonder, en naturlig rolig og håpefull palett.

© Nordsjö

Buzz Colours

Disse fargenyansene er inspirerte av det livlige biologiske mangfoldet i en blomstereng full av forskjellige engblomster iblandet grønt gress. Den optimistiske paletten i gult, rosa og gyllene farger tilfører glede og harmoni og hyller styrken i å jobbe sammen.

© Nordsjö

Raw Colours

Paletten symboliserer naturens råmateriale – kraftfulle og berikende uten å ta overhånd. Farger fra tørket gress, sopp og tre – Raw-paletten gir en varm og fyldig, naturlig look.

© Nordsjö

Flow Colours

Den siste fargepaletten fra Nordsjö er inspirert av tidevann, bølger og jordens naturlige rytmer, og skal hjelpe oss til å skape en følelse av kontinuitet og balanse. Vann, skjell, sand og stein – farger fra havet og stranden gir oss en avslappende nærhet til naturen.