8 gode grunner til å skaffe deg en dagseng

Er den en seng, sofa eller benk – eller kanskje alle tre på én gang? Fleksibiliteten er bare én av grunnene til at vi elsker dagsengen så høyt. Se så stilig det kan bli!

1. Dagsengen er utrolig fleksibel
© Mikkel Adsbøl. Styling: Katrine Martensen-Larsen

En dagseng er en fantastisk fleksibel innretning. Den er et midt i mellom-møbel som kan brukes som avlastningsbenk i entreen, hvileplass for rolige stunder eller som en liten sofa dersom du setter den opp mot en vegg.

Dessuten: Dagsengen er mindre massiv enn en sofa, og dermed lett å flytte rundt fra rom til rom dersom du vil ommøblere. Dagsengen på bildet heterOW 150, og er designet av Ole Wanscher for Carl Hansen & Søn.

2. Den ser fantastisk stilig ut!
© Produsentene

En godt plassert dagseng fungerer nærmest som et stilleben i stuen.

Vær kreativ og sett dagsengen sammen med andre lekre interiørdetaljer som tepper, en kul stålampe og andre dekorative objekter, og vips – et stilfullt hjørne i hjemmet!

Colonial-dagsengen til venstre er designet av Ole Wanscher for Carl Hansen & Søn. Menus dagseng til høyre er et grafisk kult element i interiøret.

3. En dagseng gir deg ekstra sitteplasser
© Karina Tengberg/ House of Pictures

Den mest åpenbare grunnen til å gå til anskaffelse av en dagseng er at den gir boligen ekstra sitteplasser – uten å ta opp altfor mye plass.

TRENGER DU NY SOFA? Ta en kikk på disse!

Plasser den i stua, på kontoret, på soverommet eller i gangen – så har du alltid et sted folk kan slå seg ned.

4. Den gjør noe ekstra ut av tomme kroker
© Mads Mogensen

Dagsengen er akkurat liten nok til å gjøre noe ekstra ut av en en krok som er litt krøkkete å utnytte – for eksempel foran vinduer, under en trapp eller i et hjørne.

TIPS! Se hvordan Kamilla stylet dagsengen sin hos BoligPluss.

Dagsengen på bildet er fra Another Country.

5. Dagsengen kan gjerne brukes som ekstraseng
© Jan Verlinde/ Inside Living og Helenio Berbetta/ Living Inside

Med en dagseng av en viss størrelse og komfort, har du alltid en ekstraseng til gjester som plutselig må overnatte.

Dagsengen er også perfekt for å ta seg en liten ettermiddagslur. Og du trenger ikke nødvendigvis å ha en seng med bein – det fungerer vel så bra å ha et par gode matter oppå hverandre, som på bildet til høyre.

6. Den kan styles på utallige måter
© Birgitta Wolfgang/ Sisters Agency

Dagsengen er et perfekt stylingobjekt, og du kan lett skifte uttrykket ved hjelp av puter, pledd, saueskinn eller et lite sidebord. Noen dagsenger kommer også med et innebygget sidebord – praktisk!

Få interiørtips på mail hver uke – meld deg på Bo Bedres nyhetsbrev.

7. Den gjør livet ditt mer laidback
© Alessandro Ianniello/ Living Inside

Altså, vi heier veldig på et møbel som gir deg utallige unnskyldninger for en laidback livsstil!

Vi ser for oss et romersk taffel, et sted hvor du kan ligge henslengt og tenke dype tanker med en aldri så liten drueklase dinglende over munnen. Å, deilige dekadanse!

8. En dagseng passer like godt ute som inne
© Produsenten

Konseptet dagseng fungerer rett og slett like godt utendørs som i interiøret! Denne heter Balcony og er designet av norske Vera & Kyte for Menu.