7 tips som frisker opp hvite vegger

Er du lei hvite vegger? Se veggdekoren som virkelig forandrer rommet!

Møbler som dekorasjon
© BO BEDRE

Veggkunst kan også være praktisk. Hvorfor ikke dekorere en vegg med et møbel, og få både utsmykning og funksjonalitet i ett? Her har den grafisk flotte komposisjonen blitt gjort i samarbeid med den italienske toppdesigneren Piero Lissoni. Vi har brukt hans skapsystem Modern, som fås i mange forskjellige moduler. Fargevalget er også stort, og siden skapene har klikkbeslag i stedet for håndtak, er det ingenting som bryter det rene uttrykket. Modulene er fra firmaet Porro/Rønnow.

Tapet med synsbedrag
© BO BEDRE

Umiddelbart ligner dette bildet et ganske vanlig kontor med litt for mange bøker på skrivebordet. Det er det jo for så vidt også, men bokhyllen er ikke fysisk til stede i rommet - den er nemlig bare en såkalt wallsticker. Dekorasjonen måler 45 x 270 cm, 742 kr pluss frakt, Moods.dk.

Personlig dekorasjon
© BO BEDRE

En av de mest personlige måtene du kan dekorere veggene dine på, er å henge private bilder på veggen. På det norske nettstedet Picturewall kan man bestille kvadratiske utsnitt av egne bilder på nettet. Basisproduktet består av minimum ti bilder à 13 x 13 cm, men også andre størrelser er tilgjengelig. Bildene trykkes på 3 cm tykke plater, og så er det opp til deg å lage ditt helt egne personlige uttrykk når du setter bildene sammen. Nettsiden leverer også enkeltbilder på aluminium eller akryl. Les mer på picturewall.no.

Hjemmegalleri
© BO BEDRE

Ønsker du deg en levende og dynamisk utsmykning på veggen, er en kollasj bestående av mange mindre bilder en god idé. Likevel: Det er faktisk ganske vanskelig å lage en samling som ser tilfeldig, men samtidig dekorativ ut. Vi gir deg et par huskeregler:

  1. Først av alt er det en god idé å velge rammer i samme farge, da det gir et roligere uttrykk.
  2. Sørg også for at bildene på en eller annen måte danner en imaginær geometrisk form - en sirkel, en trekant eller et rektangel. Innenfor denne formen vil det til gjengjeld være fritt frem for å kombinere bilder og fotografier akkurat som du måtte ønske.
Et tre i stuen
© BO BEDRE

Deilig forfriskende er dette fargeglade treet som du selv limer på veggen. Treet er 2,5 meter høyt, men fortvil ikke dersom stuen din ikke har så stor takhøyde. Du kan nemlig bare la trekronen vokse utover taket! Det spesielle med treet er at man kan endre på store deler av kronen, ettersom det følger med løse blader som du kan feste på i det mønsteret du selv ønsker. Treet heter ”Et træ i skoven XL”. Bredde 160 cm, ca. 1380 kr pluss frakt, Moods.dk.

Forstørret foto
© BO BEDRE

Store fotografier er visuelt sterke og kan ofte gjøre et helt rom. Familien her syntes det var vanskelig å finne et bilde som passet til deres moderne stil, men ble reddet av en tur på Ikea. Her fant de et grafisk fototrykk av Eiffeltårnet. Bildet passet perfekt i stuen deres, fordi det har mange fellestrekk med både de flettede lærstolene fra Gervasoni og pendelen fra Luceplan. Fotoet heter Premiär, måler 140 x 200 cm, og koster 1475 kr hos Ikea.

Fargesterk tapet
© BO BEDRE

Bindi heter den røde prikken som blant annet mange indiske kvinner har i pannen. Bindi heter også dette orientalskinspirerte tapetet. De intense fargene krever mot, men tør man bruke det, kan det være superdekorativt på én enkelt vegg. Modellnummer 397832, b 53 m, l 10 m, 806 kr per rull, Eijffinger/Tannum Tekstil.