5 tips til fargerik innredning

Se designer og fargeekspert Tricia Guilds tips til hvordan du innreder med sterke farger og mønstre.

Ekspertråd
© Designers Guild

Farger og mønstre er på vei tilbake i interiøret, men nordmenn er kanskje ikke blant dem som er mest kjent for å leke med sterke farger og viltre mønstre. Vi ba den britiske designeren Tricia Guild om hjelp til å komme i gang med en fargerik innredning. Klikk videre og se hennes fem tips!

1. Se deg om i rommet
© Designers Guild
  • Det første du må gjøre er å ta på deg de praktiske brillene og se på hvordan du bruker rommet, sier Tricia Guild til BO BEDRE.

Den britiske designeren er blitt ekspert på sterke farger og mønstre gjennom suksessen med firmaet Designer Guild.

  • Hvor kommer lyset inn? Hvor sitter du og arbeider, og hvor spiser du? Hvor er det stor gulvplass? Hvor vil det være praktisk med roligere mønstre, og hvor kan lyset fremheve fargene? Denne planleggingsfasen blir en god miks mellom praktisk tenkning og drømmer.
2. Lag en stilkollasj
© Designers Guild
  • Lag kollasjer over din egen smak. Dette hjelper deg å få en bedre oversikt over hva du faktisk liker, og er en god hjemmelekse å gjøre før man begynner å innrede med masse farger og mønstre. Finn inspirasjon i magasiner og andre steder, klipp ut bildene og sett dem sammen til dine egne uttrykk. På denne måten kan alle bli mer bevisst sin egen stil.
3. Stol på deg selv
© Designers Guild
  • Prøv å følge magefølelsen når det gjelder hva du liker og ikke. Vær ærlig med deg selv. Ingen kan fortelle deg hva som er rett og galt når det kommer til innredning av hjemmet ditt, du må gjøre det som føles riktig for deg.
4. Start i det små
© Designers Guild
  • Deretter er det rett og slett best å bare begynne et sted. Du kan starte med å ta en farge inn i sofaputene, for eksempel. Etter hvert tilsetter du noen stripete detaljer, og deretter kanskje en annen farge som passer til den første. Etter hvert begynner uttrykket å vokse og bli større, mer komplekst, og da er du i gang.
5. La det utvikle seg
© Designers Guild
  • Vær bevisst på at et uttrykk hele tiden kan forandres. Det er viktig å huske at stilen ikke trenger vare for evig. Lek med innredningen din, ofte skal det ikke mer til enn en omorganisering av sofaputene før uttrykket blir som nytt igjen.
Mønsterkvinnen
© Designers Guild

Tricia Guild er en britisk designer som er mest kjent for å sette sammen farger og mønstre i utallige kombinasjoner. Hun er grunnlegger og kreativ leder av livstilskonseptet Designers Guild, et firma som selger egendesignede tekstiler, tapeter og tilbehør i sterke farger og mønstre.

Tricia har gitt ut 14 interiørbøker. "Stilsikkert" har nettopp kommet på norsk.