5 måter å innrede med kunst

Hvordan velge et kunstverk som står i stil med resten av innredningen?

Ta opp igjen fargen
© BO BEDRE

Når fargene i kunsten går igjen i interiøret, forsterker helheten kunsten.
I denne leiligheten var den grønne veggmalingen allerede kjøpt inn, men kort tid før endeveggen skulle males ombestemte beboerne seg. De fant nemlig dette store, grønne maleriet av kunstneren Marianne Nygaard. For å understreke fargekombinasjonene i bildet er stuen innredet med elementer i samme farger, nemlig gult, grønt og rødt.

Enkle motiver i enkle omgivelser
© BO BEDRE

Grafiker Jørgen Andersen er opphavsmann til dette stilistiske oljemaleriet. Motivet er rett og slett et stykke opprullet blått papir. Selv om maleriet ikke er spesielt stort har det stor effekt, ettersom omgivelsene er holdt i utelukkende svart og hvitt. På den måten forsterker de to stilene hverandre.

Skap et blikkfang
© BO BEDRE

Store rom blir ryddigere med et stort blikkfang.
Innredningen i dette store kjøkkenet falt helt på plass da kjempemaleriet av kunstneren Frederik Kløve Jacobsen kom opp. Allerede før tilbygget var ferdig, visste beboerne at de ville ha en ekstraordinær utsmykning av det store veggpartiet. En poster med paradisstrand var lenge en drøm, men ettersom postere ikke har så lang holdbarhetstid, falt valget i stedet på maleriet. Det var dyrere, men til gjengjeld har det langt flere kvaliteter.Slik skaper du blikkfang.

Sett en tidsepoke
© BO BEDRE

Ønsker du deg en interiørstil tilknyttet en spesiell tidsepoke? At et maleri både kan være dekorativt og samtidig være markør for en periode er dette kjøkkenet et godt eksempel på. Beboerne syntes ikke at de helt hadde klart å fullføre 70-tallsstilen som de gjerne ville ha. Derfor laget kvinnen i huset dette oransje maleriet som fanger tiårets stil og farger.

Usymmetrisk oppheng
© Maria Reme

Plasseringen av maleriet betyr mye for det visuelle uttrykket. Som regel pleier man å henge bildene opp slik at de ser symmetriske ut - men i stedet for å henge bildet rett over sofaen, kan du prøve å henge det på den ene siden. Prøv eventuelt også å la bildet stå rett på gulvet. I dene stuen er bilde over peisen hengt opp etter prinsiippet om symmetri, mens bildet over sofaen skaper en spennende motvekt ved å henge mer i ytterkant.