© Electrolux

6 luftrensere som faktisk er pene å se på

Se luftrenserne som forbedrer inneklimaet samtidig som de pynter i hjemmet.

Temperaturen stiger og ute blomstrer det. Deilig, ikke sant? Med mindre du har pollenallergi, selvfølgelig. Heldigvis kan du med enkle midler, og en god luftrenser, dramatisk forbedre inneklimaet.

Vi har funnet 5 luftrensere som forbedrer luftkvaliteten samtidig som de har et stilrent og fint design.

© Electrolux

Stilren og minimalistisk

Luftrenseren Pure A9 fra Electrolux tilpasser seg omgivelsene og renser rom opptil 92 kvadratmeter. Den kontrolleres ved hjelp av en app som gjør at du kan styre luftrenseren fra hvor som helst.

Det minimalistiske designet og de myke fargetonene gjør at den glir fint inn i de fleste interiør, og med et praktisk håndtak i skinn er den enkel å flytte rundt. Dette er en luftrenser du ikke trenger å gjemme bort. Kommer i fargene lys og mørk grå.

Luftrenseren fikk i 2020 utmerkelsen Red Dot Design Award for sitt design. Pris 3499 kr, hos Elkjøp.

© LG

Elegant og futuristisk

Denne 360-graders luftrenseren fra LG styres av kunstig intelligens som sørger for at luften renses automatisk uten at du må gjøre noe som helst. Den sylindriske formen er elegant og perfekt for deg som liker teknologi.

LG 360 Air Purifier, hos LG

© Coway

Tilpasningsdyktig design

Det er nesten noe retro over Coways AirMega 250 luftrenser. Den renser opptil 50 kvadratmeter og har et avtagbart frontpanel som er tilgjengelig i en rekke farger og mønstre, som gjør at du kan tilpasse designen etter interiøret. Smart!

Pris fra 4340 kr, hos Coway.

© Xiaomi

Slank og kompakt

Smartmi P1 fra Xiamoni er en elegant luftrenser som filtrerer opptil 30 m² inneluft, og fjerner allergener og lukt ved hjelp av en laserpartikkelsensor. Luftrenseren kontrolleres med stemmestyring eller gjennom en app på mobiltelefonen din.

Det slanke og kompakte designet gjør at den ser flott ut i alle rom. Skinnreimen er både praktisk og tilfører designen det lille ekstra. Fås i fargene svart og sølv. Pris 2099 kr, hos Power.

© IKEA

Multifunksjonell og subtil

Luftrenseren Förnuftig forbedrer inneluftkvaliteten og renser luften. Den kan suppleres med et gassfilter for å rense lufta for forurensninger som lukt, støv, røyk, pollen og kjemikalier.

Den nøytrale og subtile designen gjør at den passer perfekt inn i den skandinaviske stilen. Kommer i fargene hvit/grå og sort. Kan også henges på veggen.

Förnuftig, 699 kr, hos IKEA.

Liten og nett

Den lille størrelsen på luftrenser fra Hombli gjør at den ikke gjør mye ut av seg og glir fint inn i de fleste interiør. Hombli Smart Air Purifier renser opptil 25 m2 og har et elegant design med kontrollpanel på toppen hvor du kan styre styrken.

Hombli Smart Air Purifyer, 1 658 kr hos Proshop.