5 grep som gjør hjemmet hyggelig vinteren gjennom

Det er den mørkeste tiden på året, og ikke så mye å glede seg over. Feil! Nettopp nå er tiden for å skape ekstra god stemning innendørs. Lag din egen lune, hyggelige hule med disse tipsene!

1. Hent frem de varme fargene
© Siren Lauvdal/Jotun LADY

Ofte er det ikke mye som skal til. Høstens fargepalett sier brente, krydrede toner, noe som er perfekt for å tilføre litt varme til interiøret.

Da Jotun presenterte sitt nye fargekart for 2017, var det blant annet med serien Continental Living. Dype, varme, mettede farger, som skaper en lun og hyggelig atmosfære i rommet. Det var også en av de heteste trendene fra årets møbelmesse i Milano.

Men du trenger ikke gå løs på alle overflater med malerkosten for å få effekten. Noen møbler eller tekstiler i samme toner har den samme varmende effekten.

Se noen aktuelle shoppingtips!

Gylne, metalliske toner er også vakkert til disse fargene.

Mørk rød gang med kunst på veggene
© Brigitta Wolfgang / Sisters Agency
2. Fokus på teksturer
© Maria Svanevik

Deilige overflater av velur og fløyel gjør seg gjeldende på både møbler og tilbehør denne sesongen. Den myke, levende overflaten har alltid noe nytt å by på etter hvordan lyset treffer den.

Det taktile i et interiør bør absolutt ikke undervurderes, og her er fløyel en vinner. Å sitte i en sånn sofa er som å få en omsorgsfull, varm omfavnelse. Akkurat det vi trenger på denne tiden av året!

Fløyelsofa fra København Møbelsnedkeri
© København Møbelsnedkeri
3. Bruk levende planter
© Bjørn-Johan-Stenersen

Verden der ute er dekket av rim og alt som spirer og gror har lagt seg i dvale, men det behøver absolutt ikke reflekteres innendørs.

Tvert imot hjelper det både for luftkvalitet og stemning å omgi deg med levende vekster.

Skap små oase av grønne vekster! Samle dem i grupper både høyt og lavt. Noen fine, bare kvister hentet fra naturen kan også bli til dekorative innslag inne. Sett dem i en vakker vase!

Dyrk også frem knollplanter i gjennomsiktige vaser, for å få skikkelig nærkontakt med naturens underverker.

Gjennomsiktige vaser fra House Doctor
© House Doctor
4. Tekstiler og pledd
© Mark C. O'Flaherty/Living Inside

Pøs på med tekstiler! Ikke bare bidrar det visuelt til å myke og varme opp rommet, det har også en praktisk nytte i den kalde årstiden.

Et deilig, mykt pledd bør være innen rekkevidde alle steder du planlegger å sitte eller ligge i ro noen minutter.

Puter, tepper og gardiner er også gode hjelpemidler for å skape den lune hulen du skal bo i.

Mikkel Rev-pledd fra Høie
© Høie
5. Sett stemningen med lys
© Holmegaard

Levende lys hører mørketiden til. Det er en tradisjon vi aldri kommer til å forkaste. Med brannsikkerhet i bakhodet er det bare å fyre opp. Om du liker duftlys, farger eller enkle, hvite – lys er kanskje det sikreste kortet for garantert vinterhygge.

Elektrisiteten bidrar også med sitt. Stemningsskapende lamper, som ikke er laget for å flombelyse, men for å være dekorative lyskilder, er effektivt mot mørkeblues.

Denne vegglampen fra New Works, for eksempel, som har et hypnotiserende mønster som endres når du roterer den.

Moiré, design David Dersksen, 4275 kr, New Works.

Konseptuell lampe fra New Works
© New Works