21 lekre lenestoler

Ikke bare er de flotte å se på, de nyeste lenestolene er også gode å sitte i. Her er stolene som gir deg hvilepuls!

Kvadratisk og kul stol
© Moroso

Kvadratisk og kul stol

Den iøynefallende lenestolen Silver Lake er designet av Patricia Urquiola. Hun har lekt seg med geometriske former, og stolen skaper garantert blikkfang i stuen din.
Stol fra 11 410 kr, skammel fra 7240 kr, Moroso/Blåmann Møbler.

Knalloransje lenestol
© Derin

Knalloransje lenestol

Denne kule lenestolen med tilhørende fotskammel gir assosiasjoner til den gule klatten i fargepaletten. Designet av tyrkiske Aziz Sariyer for Derin, pris på forespørsel. Bestilles gjennom derindesign.com.

Norsk, moderne retrostol
© Kinnarps

Norsk, moderne retrostol

Lenestolen Jefferson er designet av norske Alexander Lervik for Skandiform. En bred base som skråner mot toppen kjennetegner stolen. Fås i flere forskjellige farger og tekstiler. Denne varianten koster 12 515 kr, Kinnarps.

Prisvinnende lenestol
© Kettal

Prisvinnende lenestol

Hella Jongerius har designet denne robuste lenestolen for Kettal. Den vant nettopp en pris under magasinet Wallpapers årlige Design Awards. Pris på forespørsel, Kettal/ Ballerud Hagesenter.

Stol med kulehull
© Bolia

Stol med kulehull

Stolen Bullet har fire små patroner skutt inn i rygg og sete, noe som gir den et smålekent uttrykk. Den enkle og stilrene lenestolen er designet av Karl Rüdiger. 9299 kr, Bolia.

Peel på nye ben
© Variér

Peel på nye ben

Designer Olav Eldøy laget Peel Club i 2007 for Variér. I år er hele Peel-serien kommet med nytt understell med kryssfot i matt krom, noe som gjør at stolen får et litt nett ere uttrykk. Fra 9660 kr, Variér.

Relansert designstol
© Zanotta

Relansert designstol

Gilda ble designet av Carlo Mollino allerede i 1954 for italienske Zanotta. Lenestolen er satt i produksjon igjen som en hyllest til designeren, som døde i 1973. Fremstilt i tre med trekk i lær, 39 400 kr, Tannum.

Relansert Verner Panton-stol
© Verpan

Relansert Verner Panton-stol

Nå relanseres den berømte 1-2-3-serien til Verner Panton fra 1974. Loungestolen med den velkjente svungen vekker gode 70-tallsminner. Denne varianten koster 24 100 kr, Verpan/ Expo Nova.

Skulpturell lenestol
© Swedese

Skulpturell lenestol

Denne skulpturelle stolen står som en liten blomst midt i rommet. Avalon er designet av Michael Young for Swedese og består av en ramme i stål fylt med skum, som deretter er trukket med tekstil. Fra ca. 9500 kr, Swedese.

Lenestol i 100 farger
© Poltrona Frau

Lenestol i 100 farger

Willy ble opprinnelig designet i 1937 av Guglielmo Ulrich. Italienske Poltrona Frau relanserer nå lenestolen som en hyllest til den avdøde arkitekten og designeren. Fås i nesten 100 forskjellige farger. Pris på forespørsel, Expo Nova.

Bestefarstol
© Eleanor Home

Bestefarstol

Lenestolen Finnigan sender tankene av gårde til de gode, gamle dager med sitt klassiske uttrykk. Fremstilt i akasietre. 8900 kr, Eleanor Home/Bo Nordisk.

Origamistol
© Molteni & C

Origamistol

Tight er en lenestol hvis formspråk er inspirert av japansk origami. Form og flater overlapper uten noen åpenlys orden. Tight er designet av Nicola Gallizia for italienske Molteni & C. Fra 27 580 kr, Robert Tandberg.

Stol på nye ben
© Fredericia Furniture

Stol på nye ben

Susanne Grønlund har skapt to nye understell til stolen Mundo Lounge, det ene i forkrommet stål, og det andre i tre. Fra 12 400 kr i stoff , og fra 14 850 kr i hud. Fredericia Furniture/ Robert Tandberg.

Klassisk lenestol i lær
© Sørensen Østlyngen

Klassisk lenestol i lær

Tyske Brühl har samarbeidet med den danske designerduoen Johannes Foersom og Peter Hiort- Lorenzen. Resultatet er stolserien Gerard, som inkluderer denne klassiske loungestolen. Fremstilt i stål og lær. Fra 16 500 kr, Sørensen Østlyngen.

Unik lenestol
© E15

Unik lenestol

Loungestolen Bessy har et delikat og skjørt uttrykk. Den er utformet i eikefiner, og er designet av Stefan Diez for tyske E15, 6250 kr, Invit AS.

Skålformet lenestol
© Bernhardt Design

Skålformet lenestol

Svenske Monica Förster har designet lenestolen Vika for amerikanske Bernhardt Design. Den består av en hard, treskål i høyglanset lakk. Innvendig har den polstring i lær eller tekstil. Pris på forespørsel. Kan bestilles gjennom bernhardtdesigneurope.com.

Nordisk og lys lenestol
© Moroso

Nordisk og lys lenestol

Klara er en lekker, liten stol designet av Patricia Urquiola for Moroso. Fås i flere forskjellige utforminger. Fra 14 000 kr, Blåmann Møbler.

Quiltet lenestol
© Knoll

Quiltet lenestol

Jehs+Laub har designet en ny lenestol med tilhørende skammel for Knoll. Den klassiske quilt-teknikken får et moderne uttrykk i denne stolvarianten. 38 190 kr, Tannum.

Rund lenestol
© Erik Jørgensen

Rund lenestol

Erik Jørgensens nyeste tilskudd på stolfronten heter Uma. Lenestolen har rene og enkle linjer, samtidig som et mykt og rundt utseende innbyr til avslapning. Fra 22 304 kr, Erik Jørgensen.

Italiensk skinnstol
© BoConcept

Italiensk skinnstol

Veneto er en italiensk region. Men nå er det også en behagelig lenestol med dreiefot. Fås i flere forskjellige stoff- og skinntyper. Denne i svart skinn koster 8889 kr hos BoConcept/Skeidar.

Stilren hvilestol
© BoConcept

Stilren hvilestol

Pinto har en fleksibel rygg som du kan justeres, til den passer dine behov. Skammelen kan også foldes bort, slik at stolen blir en vanlig lenestol. Stolen fås i svart skinn eller grått Sazza-stoff. Denne varianten koster 11 389 kr hos Bo Concept/Skeidar.