16 sofa-favoritter

Sofaen er stuens sentrum, men hvordan velge den perfekte modell? Her er noen av våre nyeste favoritter!

Snoopy
© Produsenten

Sofaen Snoopy er satt sammen av to deler. Den er enkel med mykt sete og en rygg som omfavner setet. Snoopy er designet av Iskos-Berlin for Versus. Den tykke kantsømmen gir sofaen en tøff signatur. Serien omfatter alle varianter, både puff, stol og treseter. 1,6 x 1 m koster fra veil. 17 775 kr, Versus.dk.

Coogee
© Produsenten

De runde, enkle og organiske formene er hentet fra 50-tallets klassikere, men fargesammensetningen og de skrå bena gir sofaen Coogee et moderne løft osm gjør den utrolig sjarmerende. Sofaen fra franske Sentou fås i flere farger. L 132 x D 79 x H 82, 14 129 kr, designdelicatessen.dk.

Spine
© Produsenten

Toseter-loungesofaen Spine er designet av Space Copenhagen. Designen hyller danske Børge Mogensens stil, men er likevel ny og fremtidsrettet. Spine er en kombinasjon av enkle, organiske former, med nyskapende detaljer. Veil. 29 279 kr, Fredericia Furniture.

Avec Plaisir
© Produsenten

Brühl har laget en knappesofa som har det vennlige franske navnet Avec Plaisir (med glede). Sofaen er myk og god i alle retninger. Avec Plaisir fås også i hvitt og er designet av Kati Meyer-Brühl, 17 000 kr, Sørensen Østlyngen.

Vita
© Produsenten

Den italienske designeren Mauro Lipparini har tegnet sofaen Vita for den italienske produsenten Bonaldo. Pris på forespørsel hos DFU Møbler.

Altero
© Produsenten

Altero har mange forskjellige kombinasjonsmuligheter. Man kan velge mellom tre forskjellige armlener, tre ulike putetyper og ben i metall eller lakkert ask. Carl Henrik Spak har designet Altero for Ire og den fås som 2,5-seter eller 3-seter og den kan fås med egen puff. Som vist, 18 900 kr, Huseby & co.

ApoLuna-Box
© Produsenten

Har du behov for litt ro, så kommer ApoLuna-Box med egen støyskjerming. Dette velproporsjonerte møbelet er designet av Studio Hannes Wettstein for Erik Jørgensen. Her er både komfort og presisjon. Sofaen kan fungere som et rom i rommet. 52 500 kr, Kontorrama.

Ikea PS
© Produsenten

3-setersofa fra den nye PS-kolleksjonen fra IKEA. Den er designet av Nike Karlsson og har tekstiltrekk og farget stålrørsramme. Sofaen er myk og behagelig med stort antall fjærer i putene. Koster 5990 kr, Ikea.

Setup
© Produsenten

Setup er et sofasystem med runde organiske former som kan settes sammen i ulike kombinasjoner. De løse putene sørger for ekstra komfort. Sofaen måler L 276, D 85/126, H 71/80 og sittehøyde på 41 cm. Setup er designet av Matthias Demacker for Soft Line. Modell som vist fra 20 985 kr, Rom for idé.

Relax
© Produsenten

Relax er en lav, god sofa fra Raun. Prikken over i-en er designen med seteputene inn under armelenet. Målene er L 301 x B 99 x SH 38 cm, fra 22 313 kr, Raun.

Gentry
© Produsenten

Skinnsofaen har en tidløs eleganse og er uformell og innbydende med de myke putene. Gentry er designet av Patricia Urquiola for Moroso. Dette er en modulbasert sofa som koster 49 500 kr, Blåmann Møbler.

Mirage
© Produsenten

Kul komfort. Mirage er en modulsofa designet av Thomas Pedersen for Stouby. Den lave, dype sofakroppen har et godt grep rundt sitteputen. Sofaen har et moderne og innbydende preg. Fås i ulike farger og stoffkvaliteter, også i skinn. Pris 28 944 kr.

John-John
© Produsenten

Sofaen har en enkel og omfavnende eleganse. Putene er fylt med en blanding av gåsedun og mikroperforert Pelle Frau-skinn på baksiden, som gjør at putene former seg etter bevegelsene dine. Designeren Jean-Marie massaud har designet den for en av markedets mest eksklusive produsenter Poltrona Frau, så her er det garantert topp kvalitet i alle ledd. John-John koster fra 68 000 kr som 2-seter, Robert Tandberg.

Hope
© Produsenten

Hope er en minimalistisk og tidløs modulsofa. Designer Stine Prang har gitt Hope et rent og nærmest kubistisk uttrykk. Serien fås i 750 stoff- og skinnvarianter, i skinn fra 34 945 kr. Raun.

Pescara
© Produsenten

Pescara er en stor, praktisk sofa, 376 x 256/156 cm. Du kan velge mellom 38 forskjellige stofftyper til samme pris. Sofaen kan enkelt speilvendes. 13 270 kr pluss frakt, Boshop.dk.

Rig
© Produsenten

Eilersens nye sofa Rig er en klassisk men samtidig svært moderne modulsofa i god kvalitet. Med Rig har du 59 forskjellige deler å bygge med. Det eneste som er fast, er dybden på en meter. Som vist, 119 995 kr.