15 sofistikerte lamper

Sorte lamper gir sofistikert stemningsbelysning. Finn din nye, lille sorte her!

Lys med etnisk twist
© Mekavi

Industreal er en serie porselenslamper som etterligner piksler i forskjellig oppløsning. En herlig miks mellom digital inspirasjon og afrikansk/etnisk uttrykk. Ca. 1716 kr, pluss frakt, Mekavi.dk.

Diesel designer lamper
© Expo Nova

Klesmerket Diesel og lampeprodusenten Foscarini har inngått et spennende samarbeid. Tool er en serie spoter som hyller industriell estetikk. De er fremstilt i gummi, metall og sement. 3260 kr, Expo Nova.

Caravaggio: En ny klassiker!
© Lightyears

Cecilie Manz´nyklassiker Caravaggio er kommet i en helt svart utgave. Liten variant, 1662 kr, større variant, 2433 kr, Lightyears.

Enkel klassiker
© Flos

Lampen Parentesi er lang og slank og gir mye lys på liten plass. Designet av Achille Castiglioni og Pio Manzu i 1970. 2025 kr, Flos.

Liten LED-lampe
© Trizo 21

Bouly fra Trizo 21 er en liten, finurlig bordlampe som er laget for LED-teknologien. Den bruker bare fem watt og fås i grått, svart, krom, gull og hvitt. Ca. 3110 kr pluss porto, rifraf.dk.

Verdensberømt lampeikon
© Gubi

Bestlite-lampen BL1 ble designet av Robert Dudley Best for 80 år siden. Klassikerstatusen var et faktum da Winston Churchill plasserte en BL1 på skrivebordet sitt i Whitehall. 4295 kr, Gubi.

Røff Diesel-lampe
© Expo Nova

Bordlampen Perf er også et resultat av samarbeidet mellom Diesel og Foscarini. Skjermen er perforert, og den røffe stilen gjør lampen perfekt til gutterommet. 3170 kr, Expo Nova.

Lys med rød tråd
© Bolia

Lampen Znoor henger i en rød, lekker stoffledning, og er en av Bolias nyeste pendellamper. Fås i grønt, hvitt og svart. Fra 1699 kr.

Lys på tre ben
© Ilva

Spider gulvlampe med sølvfinish med tre justerbare ben. Ca. 2160 kr pluss porto, Ilva.dk

Idustriell lampe
© Home Interior

Bordlampen Scoop fra Patrick H har et industrielt preg, men med feminine kurver og justerbar høyde. 1698 kr, homeinterior.no

Natur møter kultur
© Ilva

Bordlampe hvor en stram, minimalistisk design brytes av det organiske treet som lampen vokser ut av. Ca. 1295 kr pluss porto, Ilva.dk

Elengant og sort
© Schönbuch

Lampen Glow har metallben og stoffskjerm, og er en lampe som faktisk lener seg mot veggen. Ca 3980 kr pluss frakt, Schönbuch. Leverer til Norge på forespørsel.

Starck-lampe
© Flos

Gjennomsiktig. Ktribe T1 Glass er designet av franske Philippe Starck. Den transparente skjermen kontrasteres av den blanke foten. 7275 kr, Flos.

Stramt blikkfang
© BoConcept

Med stramme linjer og et blikkfang av en ledning blir denne enkle pendellampen sofistikert uten å bli kjedelig. Lampen har et svart, mykt belegg og oransje ledning, 2195 kr, Bo Concept.

Lys med fargerik overraskelse
© Studio Italia

Lampen Trunk er et eksempel på hvor stor effekt små detaljer kan ha. Den myke utskjæringen og de sterke fargene på innsiden av skjermen gjør lampen til noe helt spesielt. Designer Dima loginoff har latt seg inspirere av snabelen på en elefant. 2040 kr, Studio Italia Design/Stilverk.