12 hete peisnyheter

Fyr opp med vinterens varmeste nyheter.

Til åpne landskap
© Nordpeis

Har du et rom med stort energibehov, kan Lugano være et godt alternativ. Dette er en rettveggspeis i stort format. Gulvplater og front fås både i vokset betong, børstet stål og svart glass. Fra 38 010 kr, Nordpeis.

Lys kledning
© Scan

Den danske designeren Steffen Schmelling har designet vedovnen Scan 62, hvor han har latt seg inspirere av 1700-tallets Shaker-design. I høst kommer den i en oppgradert versjon med kledning i kleberstein. Den lyse steinen myker opp peisens uttrykk, og passer bra i lyse, åpne rom. Peisen er svanemerket. Fra kr 15 230, Scan.

Lett å plassere
© Jøtul

Jøtul F 162 er en liten vedovn som er designet av Hareide Designmill. Ovnen kan plasseres både på rett vegg og i hjørne og har sideglass som åpner opp for flammene. Fra 10 990 kr, Jøtul.

Gammelt og nytt
© Varmefag

Morsø 5448 er på en og samme tid både svært elegant og temmelig røff. Det rene i glassflaten kombineres med grove hengsler og håndtak. Fra 17 995 kr, Varmefag.

Romdeler
© Varmefag

Bilbao 120 er en stor peis som egner seg godt som romdeler hvis den monteres frittstående med pipe. Den kan også stå mot mur. Peisen har en praktisk integrert vednisje, og du kan gjøre den mer personlig ved å velge blant gulvplater i gult, rødt, svart og grått glass. Fra 22 530 kr, Varmefag.

Sylinderformet
© Nordpeis

Med peisen Ronda kan du velge om du vil ha et materiale som du selv kan male i ønsket farge, eller om du kan få den i en ferdigbehandlet svart betongvariant. Kan stå fritt eller inntil vegg. Fra 29 900 kr, Nordpeis.

Fjernstyrte flammer
© Bo Bedre Oslo AS

Gasspeisen Milo fra Dru har innsyn fra tre sider, og kan bruke både propan og naturgass. Kommer med fjernkontroll, slik at du kan styre flammene fra sofaen. 49 000 kr, Bo Bedre Oslo AS.

Hjørnestein
© Dovre

Cinderella Box i kleberstein har en skrå form som gjør den godt egnet til å stå i hjørnet. 27 500 kr, Dovre.

Hvitt lerret
© Varmefag

Glass og betong er hovedelementer i Conturas nye peisserie.

Fås med høy og lav peisinnsats og tilhørende peisomramminger. Peisen leveres umalt, slik at du kan velge den fargen som passer best hos deg.

Fra 33 900 kr, Varmefag.

Rå og ren
© Bo Bedre Oslo AS

Den stilrene vedovnen Stofocus er en av Focus’ aller ferskeste peisnyheter. Pris på forespørsel, Bo Bedre Oslo.

Innebygget
© Varmefag

I Morsø 5460 møtes det moderne og det klassiske. Unge designere står bak peisen, som både har en stor, ren glassfront og et gammeldags håndtak i bakelitt. Fra 17 995 kr hos Varmefag.

Kruttønne
© Varmefag

Contura 586 ser liten ut, men er stor nok til å varme opp 120 kvadratmeter. Ovnen er svanemerket og fyringsøkonomisk. Søylen gjør at ovnen passer bra midt i rommet også. Fra 18 900 kr, Varmefag.