© Zoe Schaeffer / unsplash

Unngå at tulipanene blir slappe

Snittede tulipaner er en åpenbaring, særlig om våren. Men hvorfor gir de så fort opp livet i vasen? Og hva kan man gjøre for at de ikke skal henge med hodet? Her er 6 triks som holder tulipanene friske dobbelt så lenge.

Tulipaner skal behandles som salat

Tulipaner oppfører seg på samme måte som salat. De påvirkes raskt av temperaturendringer og setter ikke spesielt pris på å komme inn i stuevarmen.

Men hvordan kan man holde dem rake og rette så lenge som mulig? Her er 6 triks som internett generøst tipser om - og som det er bred enighet rundt.

6 triks som holder snittede tulipaner friske dobbelt så lenge

  1. Legg en mynt i vasen. Det første trikset er litt et wild card, men til gjengjeld har vi kommet over det flere steder der det gis råd om hvordan man holder tulipanene friske. Grunnen er at snittblomstene angivelig tar opp kobberet i mynten, som da skal være et virkningsfullt stoff.

  2. Kaldt vann, kaldt vann og kaldt vann. Tulipaner trives ikke i lunkent vann. Disse blomstene trenger kaldt vann som skiftes ut jevnlig.

  3. Kjøp tulipaner som ikke har åpnet seg ennå og - hvis det er mulig - pakk dem inn i litt vått papir slik at stilkene ikke er uten veske på veien hjem fra butikken.

  4. Klipp eller skjær til tulipanene - ca. 0,6 cm beskjæring skal gjøre susen, og aller helst bør de snittes litt på skrå.

  5. Tilsett næring til bukettens vann, det kan du gjerne ta en prat med blomsterhandleren. Blomsternæring gir ikke bare næring i form av blant annet sukker, men sørger også for å holde bakterienivået nede. Det siste er viktigere enn man skulle tro, og vasen bør derfor være så ren som mulig.

  6. Plasser tulipanene riktig, slik som anvist på tegningen over - fra wikiHow. Vasen skal være høy og minst gå til midt på blomstene. Still tulipanene på en måte som gjør at de kan lene seg til kantene på vasen.