Sjekk ut høstens deiligste designnyheter!

Vi elsker god design, enten det dreier seg om møbler, keramikk, vaser eller lamper. Her er høstens heteste nyheter på designfronten!

Firkantet oppbevaring
© Produsenten

Det begynte med en gammel skisse, tegnet av Mogens Lassen i 1943. Nå er Frame blitt en favoritt for tilpasset oppbevaring, med mange formater og utførelser.

Serien vokser stadig, og fås nå i røkt eik. Fra 1699 kr, bylassen.com.

Et hav av puter
© Produsenten

Noen ganger trengs det lille ekstra, den siste detaljen, før alt faller på plass.

Har du et rom som skriker etter et lekent innslag, en sprek kontrastfarge, eller et nytt blikkfang? Kanskje svaret er en gulvpute eller puff. Bolia har en hel haug, fra 1499 kr.

Ny lampe fra Tom Dixon
© Produsenten

Perforerte flater, sølvfarget  metall, en dash art deco, og  et lite dryss av space age.  Tom Dixons oppskrift på den  nye Curve-lampen faller i  
 smak. 5340 kr, tomdixon.net.

Tom Dixon skal samarbeide med Ikea – les mer her!

Veggsmykke
© Produsenten

Vi vil omgi oss med vakker kunst og godt håndverk, laget med kjærlighet – gjerne i Norge.

Ann Kristin Einarsens modulbaserte veggarbeid, Ceramics are forever, treffer oss midt i hjertet! 5000 kr, annkristineinarsen.no.

Luksuriøs hvilestol
© Produsenten

Danske Arne Vodder (1926–2009), i dag mest kjent for sine 50- og 60-tallsskjenker, designet den skulpturelle loungestolen AV i 1972.

Stolens form, som liksom omfavner kroppen, er understreket av en ramme i matt metall. Vi elsker gode relanseringer. Velkommen!
33 000 kr, Erik Jørgensen.

Vakker keramikk
© Produsenten

Broste ønsker en ny sesong velkommen med strukturert keramikk i dype farger. En av våre favoritter er den 64 cm høye keramikkrukken Cph Curve XXL. Nå er det bare å finne ut hvilket tre vi skal plante. 2740 kr, Broste.

Stramt sofabord
© Produsenten

Pole er det nye sofabordet fra Juul, med plate i glass, granitt eller marmor, og ramme i ben i polert eller pulverlakkert krom. En stram og eksklusiv følgesvenn til en myk sofa. 4082 kr, juul.eu.

Vaser eller lysestaker
© Produsenten

Nyutdannede Laura Bilde er partner og designer i den ett år unge produsenten Handvärk.

Hun har designet en kombinert vase og lysestake i ulike høyder som passer perfekt nå som vi snart går fra bukettårstid til levende lys-årstid. Turnery, fra 665 kr, handvark.dk.

Lyser videre for seg selv
© Produsenten

Når britiske Sebastian Wrong nylig lanserte lampemerket wrong.london ble det samtidig satt strek over Hays undermerke Wrong for Hay.

Samarbeidet vil fortsette, men de to er selvstendige merker. 30degree, designet av Johan van Hengel, er blant nyhetene som er på vei.

Suveren sofa
© Produsenten

Moroso som produsent og Patricia Urquiola som designer.  Det blir alltid bra, det!

Upretensiøse Belt sofa er laget   med myke puter som ligger brettet over ryggen, som  holdes   på plass av belter. Pris ikke fastsatt ennå, expo-nova.no.

Pantons ikoner i ny drakt
© Produsenten

To gladnyheter for alle tilhengere av 60-tallsdesign og medlemmer i Verner Pantons fanklubb:

1) Den ikoniske VP Globe-lampen lanseres i ny utgave i messing.

2) Den mer ukjente stolen Series 430 er løftet frem i lyset, og relanseres i nydelige tekstiler. Hurra, da blir det endelig munter stemning i spisestuen!

VP Globe, 14 125 kr, Series 430, 4995 kr, verpan.com.

Søvn i sus og dus
© Produsenten

Med det nye sengetøyet Jonas fra norske Høie, med ruter i en dus palett i ekstra fin garnfarget bomull, får vi det perfekte kompromiss mellom det klassiske og det minimalistiske.

Akkurat slik vi vil ha det på soverommet! Fra 460 kr, Høie.

Fra varme til kalde metaller
© Produsenten

De dekorative lyktene i The London Collection, formgitt av smykkedesigner Laura Bohinc, har vært tilgjengelig i varme metaller en tid.

Nå er er det de kjøligere metallene som appellerer, og Silver Version-lyktene lanseres i høst. Pris ikke fastsatt ennå, skultuna.com.

Nylansering i tre
© Produsenten

Ronan og Erwan Bouroullec designet i 2004 det kontrastfulle Metal Side Table, med tynn bordplate på en voluminøs sokkelaktig base.

I 2014 ble bordet lansert i skinn, og i år kommer det i et tredje materiale: Tre, i tre ulike slag. Wooden Side Table, 6300 kr, Vitra.

... og det ble lys!
© Produsenten

Control er en videreutvikling av den enkle lyspærependelen E27 fra Muuto. Kontrollhjulet som dimmer lyset, minner om en volumknott. Elegant! Designet av Taf Architects, 1095 kr, muuto.com.

Få flere designnyheter i innboksen med vårt nyhetsbrev!

Krukke med klassisk mønster
© Produsenten

Den danske produsenten Rosendahl har hentet frem Kryss og Tvers-mønsteret som Nanna Ditzel designet til et tapet på 50-tallet.

Mønsteret som nå pryder tekstiler og bruksgjenstander til kjøkkenet, består av stående og liggende streker i ulike tykkelser, som tvinger øyet til å lete etter et system som ikke finnes. Oppbevaringskrukke, her brukt som vase, 239 kr, Rosendahl-design.no.

Relanserer klassisk lampe
© Produsenten

100 år etter at Birger Dahl (1916–1998) ble født, relanserer Northern Lighting lampen Dahl.

Den ble designet på 50-tallet, med kuppel i håndblåst opalglass og feste i messing eller farget metall. Lampen som i sin tid hang i Stortingets restaurant, kan nå bli din for 3290 kr.