Nyheter for et grønnere liv

Miljøvennlig design og grønne rom gir god samvittighet og ro i sjelen.

© Bergaliv

Glem fjonge hoteller i storbyene. Det kuleste du kan gjøre nå er å sjekke inn i en trehytte i skogen!

Bergaliv kan ønske sine første gjester velkommen til et opphold i enkelhet og rekreasjon i det første av til sammen fire planlagte retreat-hus, 370 meter over havet, på Orbaden, midt i Sverige.

I en skråning står det ti meter høye Lofthuset, tegnet av arkitekt Hanna Michelson, med to etasjer på 14 kvadratmeter og storslagen utsikt over vilter natur. Akkurat det du trenger for å senke pulsen, og hente deg inn.

Det øvre rommet er et åpent utsiktsrom med tak over, med vegger uten panel, slik at man kan se i alle retninger uansett vær. Det nedre rommet er isolert og enkelt innredet for overnatting, i en asketisk, men lun og tiltalende stil.

Huset er bygget økologisk og det «puster» ettersom det er isolert med linfiber. Bruk av giftig impregnering er unngått ved at utformingen ikke tillater at fukt samler seg opp.

Et døgn i pakt med naturen blant tretoppene koster fra 1595 kr, bergaliv.se.

Se også denne familiens vakre hjem i pakt med naturen.

Svevende tursti
© Europaveg

For en enda mer spektakulær naturopplevelse kan du ta turen til Sveits.

I sommer ble verdens lengste hengebro for turgåere åpnet: The Charles Kuonen Hängebrücke, eller Europabroen. Den strekker seg over Sveits' dypeste dal, og er bygget for å binde sammen igjen turstien Europaweg, som går mellom de to populære skibyene Zermatt og Grächen – stien som ble ødelagt av et ras i 2010.

Om du drister deg utpå den 494 meter lange, og kun 64 centimeter smale broen, som henger 84 meter over dalen, får du fantastisk utsikt over Alpene som premie.

Se mer på europaweg.ch.

Klart for pipshow
© Eva Solo

Du behøver ikke dra langt for å få naturopplevelser. Mye kan oppleves fra kjøkkenvinduet! Det er god underholdning i sjarmerende småfugler som kjøttmeis, bokfink og gråspurv!

Å mate fugler gjør dem friskere og sterkere. Og vi? Vi blir gladere. Særlig når vi får observere dem på nært hold.

Den populære vindushengte fôrkulen fra Eva Solo kommer nå i en større variant, til rausere porsjoner og flere nebb å mette. Fôrkulen monteres rett på vinduet, og passer derfor godt for dem som bor i leilighet.

Produsenten lanserer også en ny stående fuglemater som kan stikkes ned i et bed eller i en potte, perfekt for dem som bor i hus med hage. Fyll dem med frø- og nøtte-blandinger, sett deg godt til rette og nyt synet av fornøyde småfugler! Begge tåler oppvaskmaskin.

Glasskulen koster 499 kr, og den stående materen koster 599 kr, Eva Solo.

Aldri mer tørste planter
© Pikaplant

Noen har så grønne fingre at hjemmet nesten gror igjen av nydelige og fornøyde vekster. For alle andre som ikke synes det er så lett, er det kjærkomment med en liten hjelper.

Tips: Slik innreder du med grønne planter!

Den nederlandske produsenten av kreative planterelaterte produkter, Pikaplant, lanserer snart et nytt, smart produkt: Tableau, et automatisk vannebrett som vanner urter og inneplanter i en våt/tørr-syklus uten bruk av strøm, akkurat slik det foregår i naturen.

Tableau lanseres snart, vi (og plantene våre) gleder oss! pikaplant.com.

Gjenbruksklassiker
© Muuto

Restore-filtkurven, designet av Mika Tolvanen for Muuto, er nesten som en klassiker å regne, så mange hjem som den har fått innpass i – som papirkurv, vedkurv eller leketøykasse.

Det kanskje ikke alle vet, er at den er laget av resirkulerte PET-flasker – og at det var det som ga inspirasjonen til navnet!

Abonnerer du på vårt nyhetsbrev får du alltid aktuelle inspirasjon og designnyheter.