Ny Aesop-butikk designet av Snøhetta

Hudpleiemerket Aesop har etablert seg som en favoritt i sin kategori, og de ekslusive butikkene er alltid en magisk opplevelse. Den siste i rekken er designet av norske Snøhetta.

London calling
© Paola Pansini

Det australske hudpleiemerket Aesop er kjent for sine unike butikker, spesielt tilpasset brandets visjon og estetiske fremstilling. Det siste tilskuddet til merkevaren er en splitter ny «boutique» i London, og det er ingen ringere enn norske Snøhetta som har stått for designet denne gangen. Med en blanding av futurisme og klassisk design har Snøhetta ferdigstilt sin første permanente prosjekt i England.

Les også: Fall Winter Spring Summer har åpnet butikk i Oslo med norsk interiør.

Snøhettas mange prosjekter
© Paola Pansini

Aesop Duke of York Square, som er lokalisert i det fasjonable nabolaget Chelsea i London, er den syvende i rekken som Snøhetta designer for hudpleiemerket. I tillegg til den nå ferdigstilte butikken i England, står de for utformingen av blant andre Aesop Prinsens Gate og Aesop Homansbyen i Oslo, Aesop Grabenstraße i Düsseldorf og Aesop ION i Singapore.

Rosa sjatteringer
© Paola Pansini

Butikkens estetikk er en spennende blanding av klassisk og futuristisk. En allerede eksisterende søyle er brukt som utgangspunkt for resten av butikkens utforming. Fra den midtstilte søylen strekker det seg tolv buer mot veggene, noe som fungerer som en slags naturlig estetisk og organisatorisk skille i butikken. Buene er kledd en rosa leirbasert gips med en svak sjattering, som gir en fin og balansert effekt. Lysene i taket fremhever de myke overgangene mellom den lyse basen og de mørke skyggene.

Ønsker du flere interiørnyheter rett til din innboks? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kontrastfylt
© Paola Pansini

I tillegg til fargesjatteringene og lys, understrekes dybden i Snøhettas design av kontrastene som skapes av de røffe veggene mot det polerte utrykket som det rustfrie stålet gir.

Se flere av Snøhettas prosjekter her.