Ny, norsk design har sjekket inn på designhotellet The Thief

I samarbeid med Noord har The Thief nå samlet noe av det beste og mest aktuelle av norsk formgivning til salgsutstillingen New Norwegian Design under eget tak, der hotellgjestene kan ta med seg favorittene hjem i kofferten.

New Norwegian Design
© Jens Bredberg/ THE THIEF

The Thief har alltid hatt fokus på å representere norsk design, kunst og det norske kjøkkenet. Derfor ville de gjerne samarbeide med Ragnhild Grytten fra Noord da hun foreslo å arrangere salgsutstillingen New Norwegian Design under designhotellets tak på Tjuvholmen i Oslo.

– For fem år siden, da The Thief åpnet, hadde de kjøpt inn masse norsk design, av blant annet LK Hjelle, Magnus Pettersen og StokkeAustad, som på sikt førte til flere internasjonale bestillinger av produktene. Ambisjonen til hotellet var at det skulle arrangeres en årlig utstilling av norsk kunst og design, men ifølge direktøren Jarle Moen, strakk aldri tiden helt til. Derfor ville de gjerne ta en møte angående utstillingen jeg så for meg, som har navnet New Norwegian Design, forteller Ragnhild.

Og utvalget, som er håndplukket av henne selv, viser så absolutt spennet som er representert i ny, norsk design og formgivning i dag. Fra tradisjonell glasskunst, og objekter som tangerer til kunst, til møbler og belysning som har fått anerkjennelse verden over.

De stemningsfulle lampene Lamella av Hallgeir Homstvedt og Jonah Takagi for Le Klint lyser opp inngangen til utstillingen. Her kan du slå deg ned i en fløyelsmyk variant av den populære lenestolen Bollo designet av Andreas Engesvik, Oslo for Fogia og blant annet se nærmere på de grafiske, lyddempende panelene Patch designet av Jonas Stokke og Øystein Austad for Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk i 2015!

Lampene Lamella var nominert i kategorien Årets Lampe under Bo Bedre Designpris 2018. Se alle de nominerte her!

glasskrukker
© Jens Bredberg/ THE THIEF

Bordspeilene Aura av Bjørn Van Den Berg for New Works står utstilt med blant annet glasskrukkene med lokk, Drops, designet av Kristine Bjaadal for Magnor.

Aura var en av de nominerte til Årets Leserpris i forbindelse med Bo Bedre Designpris 2018.

Formidlerlyst
© Jens Bredberg/ THE THIEF

Etter å ha vært daglig leder og showrom manager i det nå nedlagte pionérdesignstudioet Norway Says ble formidling av norsk design et livsvalg for Ragnhild.

– Gutta i Norway Says var med på å redefinere det norske designfeltet da de tegnet nye produkter for blant annet LK Hjelle og ClassiCon, og gav samtidig ny selvtillit til andre norske designere. Det var så spennende å følge utviklingen!

Ikke overraskende fortsatte hun med å bygge opp norske produsenter som LK Hjelle, Elementa og Trefjøla, før hun startet opp konsultasjonsbyrået Noord. Her jobber hun først og fremst med å formidle aktuell kompetanse om hva som skjer i design-Norge til bedrifter, der hun oppfordrer til å velge norsk design som gaver til forretningsforbindelser, kunder og ansatte. Tanken om at de samme produktene kunne være like aktuelle for tilreisende gjorde at hun ville sette sammen en mindre salgsutstilling på The Thief. Men det ble større enn hun hadde tenkt.

Ragnhild Grytten i Noord oppfordrer besøkende til å føle seg hjemme. Her kan du gjerne slå deg ned med en kopp kaffe eller en bok når du er på besøk!

Spisebord
© Jens Bredberg/ THE THIEF

Det fleksible bordet As Long As You Like, designet av Jenkins & Uhnger i 2015 produseres nå av den nye, norske produsenten Objekt. De fargede telysholderne Sirkel, designet av Anderssen&Voll for Nedre Foss, __står sammen med et av fatene i serien Scoop designet av Lars Tornøe, nå satt i produksjon av Piece by Ps.

glassvaser
© Jens Bredberg/ THE THIEF

– Hotelledelsen har utvist en enorm vilje og engasjement. Det skulle i utgangspunktet kun dreie seg om mindre ting og produkter som gjestene enkelt kunne få med seg i kofferten, men så kom tanken om at det kunne være spennende å gjøre noe med møblementet og belysningen i tillegg. Da ble jeg fortalt at jeg bare skulle kjøre på!

Interiøret hos designhotellet The Thief skaper en helt spesiell stemning og ramme rundt utstillingen.

lysestaker
© Jens Bredberg/ THE THIEF

Noidois skulpturelle lysestaker Kapp i selskap med blant annet støpejernslysestaken Ildhane og telysholderen Glo i samme materiale, begge designet av Anderssen&Voll for Nedre Foss.

pepperbørse
© Jens Bredberg/ THE THIEF

Den sjarmerende pepperbørsen Paddle Grinder og det tilhørende saltkaret Paddle Jar er designet av Noidoi og produseres av Skagerak.

Unik gjesteopplevelse
© Jens Bredberg/ THE THIEF

Resultatet har blitt til en presentasjon som viser nesten femti ulike produkter, der gjestene får et unikt innblikk i norsk design de kan kjøpe med seg direkte eller bestille gjennom The Thief. Og selv om det ble en større jobb enn Ragnhild først hadde tenkt, har responsen vært upåklagelig entusiastisk, både fra hotellets ansatte og gjestene selv, noe som gjør at en ny utstilling står på agendaen for neste år allerede. Årets utstilling tenker Ragnhild at videre bør kunne inkluderes på andre kulturelle arenaer.

– Dette er noe som burde vært på Nasjonalmuseet eller et annet stort museum slik at vi får vist frem den nye norske, designarven til enda flere.

Vi kunne ikke vært mer enig! Utstillingen er åpen frem til 2 november – er du i Oslo oppfordrer vi deg til å ta turen innom!

Den vakre kunstglassvasen Winter fra kolleksjonen Seasons designet av Kristine Five Melvær for Magnor står foran Bunadspleddene til Andreas Engesvik som nå produseres av Fram Oslo. Marmorlampen Kizu, designet av Lars Tornøe for New Works, lyser opp. Den unike flaskeåpneren Bokk er designet av Sigve Knutson for Nedre Foss.

Sigve Knutson ble kåret til Årets Designer under Bo Bedre Designpris 2018!

potteskjulere
© Jens Bredberg/ THE THIEF

Den sammensatte, keramiske serien Hinken er designet av Silje Nesdal og Ann Kristin Einarsen, og produseres av danske Woud.

Utstillingen viser også produkter av Runa Klock, Daniel Rybakken, Stine Aas, Erik Wester, Sara Polmar, Falke Svatun, Lars Beller, Vera & Kyte, Andreas Bergsaker, Gridy, Martin Solem, Camilla Akersveen, Christopher Konings og Børge Bredenbekk/ By Hands.