Nå kan du booke et helt hotell - alene!

Fra søppelspann til hotellunivers. Nå kan du få et hotell helt for deg selv, takket være produsenten Vipps nye ettromskonsept.

© VIPP

Det er lenge siden Vipp kun handlet om søppelspann. Den danske merkevaren har for lengst utvidet til såpedispensere, servise, møbler, baderoms- og kjøkkeninnredning. Og nå en hotellkjede. Vel, kjede er kanskje å strekke det litt langt, men nylig åpnet det andre rommet i Vipps nye hotellkonsept for booking, og et tredje er like rundt hjørnet. Fra før kjenner vi det nydelige Vipp Shelter i de svenske skoger (google det!), og nå kan altså 400 snasne kvadratmetre på Islands Brygge i København bli dine, og bare dine, for en natt.

Hotellet ligger på Islands brygge, øverst i en gammel trykkeribygning fra 1910.

© VIPP

Konseptet er dette: Fremfor å ha ett hotell med mange rom, skal de åpne flere hotell med ett rom. Hvert rom skal reflektere stedet de åpner, og selvfølgelig skal de vise frem Vipps rikholdige sortiment. Men ikke som showroom, de vil vise dem i naturlige omgivelser – altså i et «hotell» med hjemmefølelse. Derfor har de, i dette tilfellet, hyret inn den kjente danske interiørarkitekten David Thulstrup, som har løftet frem kvalitetene i den gamle bygningen suiten ligger i.

© VIPP

– Hvert sted skal ha sitt rom. Akkurat dette skal bære preg av at det ligger i en gammel bygning i byen, forteller han.

Han har fremhevet bygningens kvaliteter ved å sandblåse de hvitmalte trestolpene og ved å utnytte lysinnfallet.
Interiøret kan gjerne være uhøytidelig, med særpreg:

Foran sengen står en stol av Guillermo Santomà fra Etage Projects, og på tregulvet av brede Dinesen-planker står Poul Kjærholms PK61-bord.

© VIPP

– Jeg har valgt design som tør å være noe mer. En oransje gardin, grønne sofaer og store plantekasser. Det skal være forfriskende og ikke forfinet. Man skal føle at man kan være her en helg, og til og med invitere gjester på middag. Det er jo en grunn til at det er et gedigent kjøkken her! Det skal føles hjemmekoselig, og ikke som et kjedelig hotell.

Et stort Vipp-kjøkken og et søppelspann har fått sentral plass i rommet. I lyset fra takvinduet står stolen Clerici, designet av Konstantin Grcic for Mattiazzi. Den gylne, tunge gardinen er fra Kvadrat.

© VIPP

I andre etasje står lenestolen Græshoppen, designet av Preben Fabricius og Jørgen Kastholm i 1965 for Lange Production. Marmorkrakken Too Hard To Be True Stool er designet av Kueng Caputo for Etage Projects.

© VIPP

Trappen og plantekassene har David Thulstrup fått laget spesielt til rommet. Den juvelgrønne sofaen er fra Sancal.