Høydepunkter fra Milano-messen

Vi er vel hjemme fra en fantastisk uke i Milano, hvor den internasjonale møbelmessa Salone del Mobile ble arrangert for 55. året på rad. Inntrykkene er mange, og vi har sett utallige utstillinger og ny design. Her er noen av høydepunktene.

Norwegian Structure
© Lasse Fløde

26 norske designere og kunsthåndverkere stod samlet i den norske utstillingen Structure i det unge utstillingsområdet Ventura Lambrate. Bo Bedre har vært med på forberedelsene, og vi gledet oss selvfølgelig masse til å endelig få oppleve den «live». Og – Hurra! – det var like fantastisk som vi håpet på, og vi ble fylt av både stolthet og beundring. Det var superstas å være norsk i Milano! Les mer om utstillingen her. [http://bo-bedre.no/trend/norsk-i-milano](http://bo-bedre.no/trend/norsk-i-milano).

Sjekk ut på Instagram: @norwegianstructure og #structure16

Wallpaper Handmade
© BoBedre

Wallpaper Handmade-utstillingen har de senere årene vært en må-se, og i år var intet unntak. Årets utstilling The Hotel Wallpaper bestod av design laget med tanke på ulike hotellsituasjoner. Flere norske designere hadde sjekket inn: Vera& Kyte med en strykestasjon, Kim Thomé med speil, Hunting & Narud med en roomservice-tralle, og Jenkins & Uhnger med en glasserie.

Sjekk ut på Instagram: #hotelwallpaper #wallpaperhandmade #handmadeexhibition #thewallpaperarcade

Hay
© BoBedre

Danske Hay flyttet inn i den gamle gymsalen La Pelota i det livlige Brera-området midt i Milano. Den 2000 kvadratmeter store salen var gjort om til en trappelandsby av ulike rom som var innredet med massevis av nyheter. De ulike rommene var malt i ulike farger (fra Jotun) eller dekket av materialer som speil eller kork, og fungerte som ulike konseptuelle settinger for nylanseringene. Ikke bare var selve utstillingen flott og opplevelsesrik, men nyhetene som ble presentert var også noe å juble for. Kassaapparatene på deres eget Hay Mini Market gikk varmt, og ryktene sier at den nye tannbørsten, designet av Andreas Engesvik, var en av bestselgerne …

Sjekk ut på Instagram: @haynorge og @haydesign #haymilan16

Vitra
© BoBedre

Vitra var representert to steder i år. Nyhetene fra Jasper Morrison og Erwan and Ronan Bouroullec ble presentert på selve messen på «vanlig» måte, mens den mer konseptuelle utstillingen CasaVitra var plassert inne i byen. Når vi kom på besøk «hjem» til CasaVitra fikk vi oppleve nydelig innredede rom, pop-up-butikk, neglelakk-studio, boklansering og en Colour Machine-installasjon som dokumenterte hele det nylig utvidede fargespekteret i Vitra-universet, skapt av selveste Hella Jongerius. En fargerik opplevelse!

Sjekk ut på Instagram: @vitrafurniture #casavitra

Dimore Studio
© BoBedre

Leiligheten – eller galleriet – til Dimore Studio var en nydelig og sakral opplevelse. Det ble som en stemningsfull vandring i mørke fra rom på rom med vintage lamper blandet med ny, dekadent design og maleriske tekstiler, lydsatt av merkelig musikk som fikk hårene til å reise seg.

Sjekk ut på Instagram: @studiodimore #dimorestudio

Mindcraft
© BoBedre

Når danskene skal vise frem det beste av ny design er det ofte en kul opplevelse. Å gå inn i utstillingen Mindcraft16, kuratert og designet av GamFratesi, var som å komme inn i et kreativt sinn. Objekter var plassert rundt på 33 roterende podier, som representerte ulike deler av hjernen, til en stor stor idé-maskin!

Sjekk ut på Instagram: #mindcraft16

Nendo
© BoBedre

Det japanske designstudioet Nendo og New York-kunstgalleriet Freidman Benda presenterte kunstinstallasjonen 50 Manga Chairs, inspirert av de uttrykksfulle japanske tegneseriene. Under åpen knallblå himmel, mellom søylene i et gammelt kloster, stod de speilblanke stolene utstilt på hvit grus. En flott kunstopplevelse!

Sjekk ut på Instagram: #50mangachairs

Hem
© BoBedre

Midt i vrimmelen av spektakulære og fancy utstillinger, er det noen ganger det enkle som brenner seg fast i minnet. Tyske Hem serverte oss aktuelle nyheter satt sammen i en ”sånn vil vi bo”-utstillng, frodig bakgård, solskinn og is!

Sjekk ut på Instagram: @hem

Palazzo Litta
© BoBedre

Av de mange palassene vi besøkte, er Palazzo Litta et av de flotteste. Vi gikk på oppdagelsesferd i de barokke omgivelsene og fikk – blant mye annet – testet den nye slow living-telefonen av Jasper Morrison fra Punkt, og sett den nydelige lampeserien Secant av Daniel Rybakken for J. Hill’s Standard.

Sjekk ut på Instagram: @danielrybakken #Palazzolitta @punktdesign

Michael Anastassiades
© BoBedre

Michael Anastassiades presenterte en ny møbelserie i Herman Millers showroom i Brera i utstillingen The double dream of spring, som uttrykte akkurat det vi elsker ved Anastassiades’ formspråk: Minimalisme og poesi i skjønn forening.

Sjekk ut på Instagram: @hermanmiller #thedoubledreamofspring #michaelanastassiades