Studentboliger i København.
© Menu

Designer delikate studentboliger

Med gjenbruk av gamle kontainere bygges hele landsbyer for Københavns studenter.

Et nytt boligprosjekt i København skal tilby tusenvis av studenter et rimelig sted å bo. Gjennom å gjenbruke gamle shippingkontainere skal CPH Container sammen med designerne i Menu lage hele landsbyer med små, praktiske studentboliger. Som i tillegg er lekre å se på.

Student på trammen av sitt nye hjem.
© Menu
Menu har bidratt med interiøret til studentboligene.
© Menu

– Dette er et godt eksempel på et prosjekt der design virkelig kan gjøre en forskjell. Med CPH Village vil vi vise at god design kan være tilgjengelig for alle, sier Bjarne Hansen i Menu.

De bidrar med interiører til småhusene, som skal lanseres våren 2017. Da skal man kunne velge mellom kompakte kontainerleiligheter, enten på 20 eller 40 kvadratmeter, til henholdsvis 4700 og 7100 norske kroner per måned.

Les mer om prosjektet på CPG Villages hjemmesider.

Hvordan innrede på liten plass? Her er noen gode tips til hvordan du får det til.

Menu håndklestativ.
© Menu

Tanken er å etter hvert lage en rekke slike landsbyer. Mange store industriområder i den danske hovedstaden står i dag forlatt, med stort potensiale for å bygge nye bydeler. Så mange som 20.000 boliger kan det være plass til. Perfekt match for de mange studentene i byen som leter etter et sted å bo de har råd til. I første omgang er målet å ha 2500 kontainerboliger klare innen 2020.

På tur til København? Her finner du vår guide til de beste designstedene du bør besøke.

Hold deg oppdatert på nyheter fra designverdenen. Abonnér på vårt nyhetsbrev!