100% ny, norsk design

Se sofabordet som reiser seg opp, og flere nyskapende ideer fra Norges unge designere.

Utstillingsvindu mot verden
© Vibeke Skar

Messen 100% Design i London er en av de viktigste designhappeningene i året. Hvert år får et utvalg norske designere vise produktene sine for besøkende fra hele Europa. Vi viser deg de mest spennende produktene fra de ferskeste designerne. Klikk vider og bli imponert!

Bordet som reiser seg opp
© Caroline Olsson

Bordet Bambi av Caroline Olsson er en praktisk løsning på et vanlig plassproblem. Hvordan få plass til både teselskap og middagsgjester når man bare har til ett bord?
Bambi reiser ser på tynne, men stødige ben, og fyller begge behov.

Psykoligi i entreen
© Ida Noemi Vidal

Entreen er overgangen mellom utelivet og hjemmelivet - et rom vi sjelden oppholder oss i, men som vi alltid passerer på vei ut fra det private til det offentlige.
Ida Noemi Vidal har laget et konsollbord med kroker og oppbevaringshyller under, som minner om et uterom snudd på hodet.

Plass til mobiltelefon og nøkler
© Ida Noemi Vidal

På vei ut i verden "armerer" vi oss med telefoner, nøkler, skjerf og hansker, og gjentar ritualet i omvendt rekkefølge når vi kommer hjem. I konsollbordet Mind the gap har alle tingene vi bruker ute, sin faste plass, og verden faller på plass når vi legger tingene tilbake vel hjemme igjen.
Det finnes også en krakk i den samme serien.

Norsk eventyrlampe
© Vibeke Skar

Den samme designeren har også bidratt til dette produktet. Lampen Stories er et samarbeidmellom Ida Noemi Vidal og Vibeke Skar. Sandblåst porselen preget med mønster fra norske strikkegensere, gir den et helt særegent norsk preg.

Møt Spiff
© Gridy

Spiff er muligens den første lampen med egen personlighet. Inspirert av gamle treleker, har designduoen Gridy skapt lampen som minner om en hengiven og leken hund. Understellet er i ask, skjermen i aluminium og kan beveges i flere retninger.
Gridy består av Lars Olav Dybdal og Wilhelm Grieg Teisner

Industriell designlampe
© Magnus Pettersen

Magnus Pettersen er et av de heteste navnene i norsk designverden for tiden. Han viste lampen Tint på årets 100% Design i London. Materialene glass og betong forbindes ofte med arkitektur, og i materialvalget har han skapt en industrielt utseende bordlampe.

Lanbeinte krakker
© Martin Solem

Daddy Longlegs heter denne barstolen, som er laget av Martin Solem. Han er designerstudent med møbelsnekker-erfaring, og har en jordnær holdning til design og materialer. Han mener bruksverdien er det viktigste elementet i god design, men krakkene hans er riktig så kunstnerisk utført, synes vi.

Blomsterstol
© Petter Skogstad

Stolen Mint av Petter Skogstad er inspirert av et inntrykk designeren fikk på kafe: Alle de fargerike stolen som stod ute i solen, fikk plassen til å minne om et blomsterbed. Nå har han utstyrt stolen sin med kronblader, og resultatet er et enkelt møbel som ser ut som det strekker seg mot solen.