© Foto: MAGNUS NORDSTRAND // Styling: KRÅKVIK / D’ORAZIO / VAN DEN BERG

Norsk design inntar Milano

Norwegian Presence er tilbake i Milano. Med seg har de innovativ design fra et håndplukket utvalg av uavhengige norske designertalenter, produsenter og kreative studioer.

Når Milan Design Week går av stabelen den 18. - 23. april, er BO BEDRE selvfølgelig på plass. Det er også Norwegian Presence, og for niende år på rad viser de hvorfor Norge er en verdensyndling i designbransjen akkurat nå. I hjertet av Milanos kjente designdistrikt Brera presenteres arbeidet til 16 utvalgte designere som kommer fra eller er basert i Norge. Årets utstilling hyller den norske kulturarven og legger vekt på bruk av kvalitetsmaterialer, solid håndverk og samarbeid på tvers. Designerne har ulik bakgrunn og tilnærming, men alle har fokus på sirkulær design og materialer med lokal forankring.

Skjæringspunktet mellom kunst og design

– Flere av designerne arbeider i skjæringspunktet mellom kunst og design, og utstillingen viser et bredt spekter av materialer, fra ull, stein og tre til aluminium og leire. Formene er både dristige og minimalistiske, fargerike og nøytrale, og det utfordrer grensen mellom kunst og design, sier kurator Jannicke Kråkvik fra det Oslo-baserte kreative studioet Kråkvik & D’Orazio. Sammen med den norske designeren Bjørn van den Berg har hun stylet og designet for årets utstilling.

Viktig arena

Siden den første utstillingen i 2015 har Norwegian Presence blitt en viktig arena for å presentere norsk design for et internasjonalt publikum. Designmessen i Milano tiltrekker seg årlig over 350 000 besøkende fra 160 land.

– Hvert år vi er her, ser vi hvor enormt viktig Norwegian Presence er for dem som stiller ut. Milan Design Week er et pulserende knutepunkt som gir designere og produsenter umiddelbar tilgang til bransjen, pressen og mediene, og de får mulighet til å knytte kontakter innen sine felt, sier Kristine Bjaadal og Anne-Stine Bae, som sammen organiserer årets utstilling på oppdrag fra DOGA. Alle de norske utstillerne er håndplukket av en jury som jobber innen design, arkitektur og produksjon. Juryen har vektlagt innovativ design og nye materialtilnærminger som kan ta norsk design inn i fremtiden.