Kvinner i norsk design: 10 aktuelle designfavoritter

Vi feirer kvinnedagen med å vise frem noen av våre norske designfavoritter fra kvinnelige designere fra de siste 10 årene.

Androgyne av Danielle Siggerud for Menu

Sidebordet Androgyne er designet av arkitekt og designer Danielle Siggerud. Bordet er inspirert av kontrasten mellom det maskuline og feminine - og resultatet er et bord som er elegant og kraftig på samme tid, og tilfører en kunstnerisk silhuett til ethvert rom.

Juice av Kristine Five Melvær for HAY

Med kolleksjonen Juice har Kristine Five Melvær designet tre grafiske vaser i vakre fargekombinasjoner for HAY.

Rotben av Anna Maria Øfstedal Eng for Ferm Living

I samarbeid med Ferm Living har Anna Maria Øfstedal Eng designet Rotben, et skulpturelt sidebord laget utelukkende av 100 % resirkulert støpt aluminium.

Silva av Vilde Hagelund for West Elm

Den fine Silva-lampen er en prototype designet av Vilde Hagelund for amerikanske West Elm.

Rå av Poppy Lawmann

Serien Rå er en hverdagsserie i porselen designet av Poppy Lawman. Serien hyller enkle delikate former og rå naturlige materialer.

Ingrid av Stine Aas for Tolv

Lenestolen Ingrid har en ramme i eik og skinn med myke puter i tekstil. Designen er enkel og de ulike materialene er brukt i et harmonisk samspill.

Keramikkservise av Odd Standard x Sorgenfri

Sammen med det Oslo-baserte konseptgalleriet Sorgenfri har Odd Standard designet et servise i keramikk som har et rått og nærmest uferdig uttrykk. Skålene, koppene og tallerkenene er bevisst og unik deformert og har tilfeldig påførte mønstre i pastellfarger.

Vaser i keramikk av Marthine Spinnangr

Keramiker Marthine Spinnangr arbeider i skjæringspunktet mellom kunst og design, og verkene hennes er skulpturelle, vakre og helt unike. I september 2021 ble arbeidet hennes vist fram på Det nye Nasjonalmuseet og nylig signerte hun en avtale med det internasjonale galleriet Galerie Philia i New York.

Kanvas av Kristine Bjaadal for Volver

Da Kristine Bjaadal skulle designe tre gulvtepper for Volver tok hun i bruk blekk, blyant, akvarell og gouache for å komme frem til kolleksjonens tre motiver. De håndtuftende teppene kan legges på gulvet, men like gjerne henges som kunst på veggen.

Filipine av Oslo Aula

Bak Oslo Aula står antropolog Marie Sagen og møbeldesigner og interiørarkitekt Sara Gretteberg, og sammen har de designet fatet Filipine. Formen er inspirert av nøtter og er myk og organisk.