Katarina Petrovic: – Dette bør erstatte Netflix-tittingen på kveldene

Katarina Petrovic er utdannet journalist, men har fremfor alt gjort seg bemerket med sin fullendte stil innenfor mote og design. Hun er også grunnlegger av The Modest – et møbel-, design- og interiørstudio basert i Oslo som arbeider med kuratering og restaurering. Se hva som inspirerer henne denne sesongen.

Et nytt hjem med planlegging

For øyeblikket er min største besettelse (skammelig som det er) vårt eget nye hjem. Uendelig mange timer er brukt på planleggingen, og vi er utrolig spente på å se hvordan ting blir i virkeligheten.

Amerikansk inspirasjon til hjemmet

Hjemmet til den amerikanske trearbeideren, arkitekten og møbeldesigneren George Nakashima har vært en stor inspirasjon under renoveringsprosessen. Vi har latt oss inspirere av alt fra løsninger til materialer og farger.

Et bortglemt museum

Et museum som er altfor lett å glemme, men så absolutt verdt å huske på, er Kistefos. Ikke bare er det proppfullt av nydelig kunst, det ligger også i nydelige omgivelser. Her kan du vandre rundt i den vakre norske naturen mens du lar deg inspirere av stedets historie og arv.

AI bedre enn Netflix

Den siste tiden har jeg hengt meg fullstendig opp i Midjourney, en bildegenerator som baserer seg på kunstig intelligens. Enten du er designer, interiørarkitekt, stylist eller bare over gjennomsnittet glad i estetikk, bilder og teknologi, bør dette erstatte Netflix-tittingen på kveldene. Pass på, for timene flyr fort, men hvor kult er ikke dette kjøkkenet jeg fikk generert gjennom Midjourney?

Kunst til veggene

Jeg drømmer om et verk av kunstneren Lucio Fontana til det nye huset. Verkene med kutt i seg vekker følelser i meg.

Fascinerende og inspirerende Japandi

Living in Japan er en av mine favoritter innen bøker om interiør. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har lest og bladd i den, men likevel oppdager jeg stadig nye ting. Den japanske kulturen, arkitekturen og interiørdesignen slutter ikke å fascinere og inspirere.

Stålelementer

Er det bare meg, eller er alt i stål bare mektig? Her vurderer vi nok et stålelement i huset: ståldører à la disse som er designet av Jean Prouvé.

Keramikk i det uendelige

Jeg er alltid på jakt etter keramikk – særlig potter og vaser. Denne vasen kom jeg tilfeldigvis over på Pinterest, og jeg sier bare wow!

Skulpturelle lamper

I mine øyne er lamper bare noe av det vanskeligste å finne til hjemmet. Er du også på evig jakt? Da må du sjekke ut lampekolleksjonene til Ingo Maurer. Jeg har falt pladask for hver eneste en.

Oppmerksomhetssøkende design

Nok en favoritt, og et objekt som lenge har stått på ønskelisten, er denne stolen fra Frank Lloyd Wright. Jeg elsker hans alltid minimalistiske, men likevel mektige og oppmerksomhetssøkende design.