Grisefint design

Det svenske designkollektivet Front er tildelt en av verdens største designpriser. Se hvorfor!

© Front

Designkollektivet Front ble denne uka tildelt Torsten og Wanja Söderbergs på én million svenske kroner. Prisen deles ut i Norden gjennom Röhsska museet i Göteborg, og er en av verdens største innen design og kunsthåndverk.

Grisebordet for Moooi ble årets snakkis på møbelmessen i Milano i 2006. "Vi opplevde at til og med hunder bjeffet til grisebordet", sier Charlotte von der Lancken.

© Front

Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken, Anna Lindgren og Katja Sävström (sluttet nylig) har fått mye oppmerksomhet og flere priser for sitt oppsiktsvekkende og innovative design.

© Front

Hestelampen og kaninlampen er også en del av kolleksjonen for nederlandske Moooi. tanken bak designet er at vi ikke klarer å forholde oss likegyldige til gjenstander som ser ut som dyr eller mennesker.

© Front

Soft Wood Sofa fra 2009 er en optisk illusjon. Den ser ut som en massiv furubenk, men er et polstret møbel! Produseres av italienske Moroso.

© Skitsch

Det som ser ut som hyller fulle av bøker, er skap med grafisk trykk på dørene. Skjul dårlige dvd-er og ukeblader, og framstå akkurat så intellektuell som du ønsker. Kolleksjonen produseres av italienske Skitsch.

© Front

Awakening Lamp er energisparing og magi i ett. Lampen legger seg ned når du ikke er i rommet, og reiser seg opp og skrur seg på når du kommer inn i rommet. Fantastisk? Fra serien Design By.

© Front

Front har sansen for nytolkninger av tradisjonelle produkter. Med Blow Away Vase har de laget en vanvittig variant av delftvasen.

© IKEA

Fronts design er også tilgjengelig i rimeligere varianter. Kolleksjonen deres for IKEA PS 2009 er fortsatt å få kjøpt. Svarva bordlampe, 895 kr, IKEA.

© IKEA

Stolen for IKEA PS har stolpute man kan bla i som en bok, og dermed forandre utseendet på setet og ryggen.
Selma stol, 2490 kr.

© Front

Magasinholderen Frontpage innbyr også til å bla. Formen minner om et åpent blad med flagrende sider. Produsert av Kartell og presentert på årets møbelmesse i Milano.

© Front

Design By Motion-vasen illuderer en fallende vase i flere steg. Litt trøblete å ha blomster i, men veldig spennende å se på.