© Foto: Sara Angelica Spilling / Styling: Kråkvik & D'orazio

DOGA tar norsk design til Milano

Når utstillingen Matter by Norwegian Presence returnerer til designuken i Milano, er det med design fra 18 av Norges mest spennende og fremadstormende designere og produsenter.

Utforsker og eksperimenterer

Utstillingen er den første fysiske på to år, som følge av koronapandemien.

– De globale utfordringene som har preget hverdagen vår de siste to årene, har utvilsomt hatt stor innvirkning på designbransjen. Fysiske presentasjoner av ny design har nærmest vært fraværende, men heldigvis virker det som norske designere har benyttet anledningen til å grave dypere, eksperimentere og utforske nye materialer, teknikker og samarbeid, sier kurator for utstillingen, Alessandro D’Orazio.

Rene norske naturmaterialer

Utstillingsansvarlig og tidligere Bo Bedre-redaktør Cecilie Molvær Jørgensen i DOGA forteller at utstillingen feirer den bærekraftige tilnærmingen og den ærlige, naturinspirerte estetikken som definerer norsk design i dag.

– De siste årene har en helt ny generasjon entret den norske designscenen – og med seg har de en helt ny tankegang. De er mer eksperimentelle og samvittighetsfulle, mer lekne i uttrykket. De mest vågale norske produsentene følger etter, og sammen ser de mot fremtiden, fast bestemt på å være de som former den, sier Jørgensen.