BO BEDRE Designpris 2021: Årets Tilbehør

Prisen gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret «det lille ekstra» – og som i seg selv har det lille ekstra hva gjelder kvalitet og uttrykk. Se de nominerte her.

BO BEDRE Designpris 2021

For trettende år på rad skal vi hylle NORSK DESIGN med brask og bram – og for en post-Covid-fest det skal bli! Vi har samlet troppene, fått skikkelig flinke folk med på laget, og er klare for å gjøre stas på en samlet norsk designbransje.

Vår hovedsamarbeidspartner er OSLO DESIGN FAIR, og Lundhs står, tradisjonen tro, for plakettene i larvikitt som vinnerne får med seg hjem. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2021 kåres av en profesjonell, uavhengig jury og avsløres på bo-bedre.no og @bobedrenorge den 1. september.

Prisen for ÅRETS TILBEHØR gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret «det lille ekstra» – og som i seg selv har det lille ekstra hva gjelder kvalitet og uttrykk. Se de nominerte her.

Nunatak av Anderssen & Voll for Nedre Foss

Da Torbjørn Anderssen og Espen Voll fant formen til Nunatak, stolte de på hånden og den opprinnelige skissen. Fra den kom en pappmodell, som deretter ble utgangspunktet for lysestaken i støpejern.

Rask prosess, med små endringer fra første håndtegnede skisse til ferdig resultat.

Det var venteliste allerede før Nunatak ble lansert, og nå, ett år etter, selges den i hopetall. Aner vi en ny klassiker?

Bislett av Hallgeir Homstvedt for Røros Tweed

Moarémønstre – der linjer legges oppå hverandre og skaper en illusjon av bevegelse – er utgangspunktet for Hallgeir Homstvedts pledd for Røros Tweed.

Det geometriske grepet har en enkel, men virkningsfull effekt, og gir en ekstra dimensjon til pleddet.

For Hallgeir minner mønsteret dessuten om løpebanen på Bislett, der han har tilbragt mye tid. Også: Fargene!

Terra av Snøhetta for Georg Jensen

– Ideen bak kolleksjonen var å skape en verden av planter basert på naturens egen logikk, sier Marius Myking, Director of Product Design i Snøhetta.

Kombinasjonen av det norske arkitektkontorets nytenkning og den danske sølvsmedens tradisjonsrike historikk, har resultert i en lekker kolleksjon bestående av potter og vanningselementer i terrakotta og stål. Klassisk og moderne på samme tid.

Drift av Anders Pfeffer Gjengedal for Cooee

Anders Pfeffer Gjengedals Drift-vaser for Cooee er en vellykket overføring av form og uttrykk fra unikaobjekt til masseproduksjon.

Ballettdanser og kunstner Anders fikk i fjor mye oppmerksomhet for sine håndskårne stein- og treobjekter, og det er essensen av disse som nå er støpt som vaser i keramikk. Slikt vil vi se mer av!

Kanvas av Kristine Bjaadal for Volver

Kristine tegner helst hverdagsobjekter, dem vi omgir oss med og bruker hele tiden. Det kan være en krukke, en vase eller, som i dette tilfellet, gulvtepper.

Til Kanvas-serien så Kristine på den todimensjonale flaten som et lerret, og brukte blekk, blyant, akvarell og gouache for å komme frem til kolleksjonens tre motiver. De håndtuftende teppene kan selvsagt legges på gulvet, men like gjerne henges som kunst på veggen.