Lyst og luftig på St.Hanshaugen

Denne leiligheten hadde senket tak, jukseparkett, billige fyllingsdører og lilla bad. Kan du tro det?

Klassisk og moderne leilighet
© Inger Marie Grini

Etter et halv år med opussing er den klassiske leiligheten i 1900-tallsgården på St.Hanshaugen i Oslo blitt et lys og moderne hjem.

I lesekroken i stuen står en gammel fransk clubstol fra slutten av 1800-tallet, kjøpt på auksjon. Puten er av Susanne Scherning. Bildet på veggen er en collage/blandingsteknikk laget av Nanna Ask, kjøpt på Galleri Nobel. Bordet er funnet i en alt-mulig-butikk og bildene på capaplater, stående på gulvet, er laget selv. Maleriet over spisestuen i bakgrunnen, er malt av Åse Pleym Bakken og kjøpt på Galleri Nobel. Louise Campbell-lampen Collage produsert av Louis Poulsen. Spisebordet Superellipse er designet av Piet Hein, mens stolene Plastic Side Chair er fra Eames. Piet Hein-vasen er en bryllupsgave. Lysestakene foran maleriet er fra Georg Jensen.

Design med egen vri
© Inger Marie Grini

Sofaen UGO fra Norway Says, ble kjøpt brukt på finn.no og trukket om. Svart-hvitt-foto av Kathleen McIntyre, Galleri Ramfjord. Kisten er et loppefunn. Lampen er designet av Poul Henningsen, mens teppet Circel er fra Røros Tweed.

Kjøpte gamle dører
© Inger Marie Grini

Paret byttet til gamle dører og fløydører i hele leiligheten. Tidligere eiere hadde satt inn rimelige fyllingsdører. Dørene ble kjøpt på finn.no og på gamletrehus.com, som har alt mulig til gamle hus og leiligheter. Den hvite benken, som opprinnelig var bonderød, er en gammel kirkebenk, kjøpt i antikvitetsforretning.

Fant stukkatur under taket
© Inger Marie Grini

Nostalgi og modernitet. Opprinnelig stukkatur kom til syne da paret skar ned barracudataket som dekket samtlige tak i leiligheten, bortsett fra i gangen. Den moderne Le Klint-lampen er en kul kontrast til den nostalgiske stukkaturen

Lyst kjøkken
© Inger Marie Grini

Lyset flommer inn i leiligheten og gir en herlig lys og nordisk stemning i kjøkkenet. Bordet er en antikvitet, og stolene er fra R.O.O.M. Kjøkkenviften er fra Røroshetta, mens blandebatteriet er fra Vola. Resten av kjøkkeninnredningen er fra IKEA.

Åpen kjøkkenhylle
© Inger Marie Grini

De plassbygde hyllene er fylt med verdifulle skatter. De gamle metallboksene er fra loppemarked og besteforeldre. Vinglassene er en bryllupsgave, mens glassvasene stammer fra loppemarked, foreldre, IKEA, Russland og Fredrikstad. Mummikoppene til IIttala er et samleobjekt her i huset. Det hvite kaffeserviset er kjøpt på auksjon, designet av Tias Eckhoff og produsert av Porsgrund Porselen på 50-tallet.

Maskulint soverom
© Inger Marie Grini

Paret har kompromisset mellom romantisk og maskulin stil, og resultatet er utrolig spennende! Gamle amerikanske jernsenger er kjøpt på auksjon og malt med blank bengalakk.

Slo sammen to bad
© Inger Marie Grini

To mindre bad ble slått sammen til ett stort, som nå inneholder et romslig oppbevaringsskap, innebygd vaskemaskin, dusj, to vasker og toalett.

God romfølelse
© Inger Marie Grini

To stuer på rad giren helt spesiell romfølelse. Den vakre lampen Scheisse i stuen, som forestiller en knust lyspære, er fra Northern Lightning. Designeren heter Hans Bleken Rud.

Klassiske og komiske detaljer
© Inger Marie Grini

I en gammel leilighet med brystningspanel er det fint å lage små tablåer. Miks og match gammelt og nytt til spennende små blikkfang.
Dørharen er kjøpt på Åhléns. Alle som er innom, kommenterer den...

Nytt og gammelt
© Inger Marie Grini

En gammel stol fra en antikvitetshandel og høyttaleren Scandyna: Smallpod fra Hi-Fi Klubben utgjør et kontrastrikt tablå i stuen.

Stilmiks
© Inger Marie Grini

Det brune skapet er arvet, og oppå det er en utstilling med svart plastlampe fra Kartell, hvitt smykketre kjøpt på Åhléns, og en rød korallbolle fra Alessi.