Se hjemmet hvor det blir lekt med farger, teksturer og geometriske former

Det var de store vinduene og balkongene med utsikt som fikk paret til å kjøpe leiligheten, selv om den måtte renoveres. Se resultatet av renoveringen her!

Den frittstående kjøkkenøya har paret designet selv, akkurat som resten av kjøkkenet, og begge deler er bygd av snekkere fra La Bottega del Falegname. Øya endrer funksjon: Er gardinen trukket for, fungerer den som serveringsbord under middagen; er den trukket til side, gir den ekstra benkplass til å lage mat på.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Det sekskantede glassbordet er designet av Carlo Scarpa for Cassina. Stolene i bøketre er tegnet av Enzo Berti for Cantarutti og får selskap av Poul Henningsens pendel. Den lokale bedriften Studio Tender har levert gardinene.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Designduoen har satt deres helt eget avtrykk

Samboerne Davide Barreri og Hyemin Ro fikk bruk for alt de har lært da de renoverte leiligheten i en 1960-tallsbygning i Torino i Italia. Han er arkitekt, hun er stylist og scenedesigner. De jobber sammen under navnet PlaC Hyemin, og begge har satt sitt tydelige preg på den nyoppussede leiligheten.

Før de overtok den 110 kvadratmeter store boligen, hadde den stått tom i en lang periode og trengte sårt en kjærlig hånd. De så imidlertid potensialet, og det var særlig de store vinduene og balkongen med utsikt over byen og fjellene rundt som overbeviste dem.

Innredningen hjemme hos Davide og Hyemin sprudler lekent av farger, former og teksturer. Rundt sofaen av Rodolfo Dordoni for Cassina står Bruno Munaris Falkland-lampe for Danese og Artemides Nessolampe. Lenestolene er av ukjent skandinavisk design.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Bak den eggeplommegule gardinen skjuler det seg et lite kontor som paret også står bak. Stolen fra Hay ble designet av Folke Pålsson på 60-tallet. Lampen er Richard Sappers for Artemide, og miniatyrstolen er en modell av Le Corbusiers berømte chaiselong.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Flyttbare vegger

Både Davide og Hyemin er opptatt av farger, teksturer og geometriske former, og det vises tydelig i den nyrenoverte boligen.

Spesielt gardinene i det største rommet, kjøkkenet og stuen har fått en uvanlig og sentral rolle i innredningen. De fungerer som flyttbare vegger og bidrar til å gi en flytende effekt i rommet. Slik er de med på å skape rommene, både på grunn av de sterke primærfargene og fordi de kan trekkes for og til side.

Når begge gardinene er trukket til side, kommer hele rommet til syne inkludert bokhyllen, kontorplassen, kjøkkenet og gangen som fører ut i entreen og videre til de to soverommene og badet. Når gardinene er trukket for, er arealet mindre og roligere, og det er bare spiseplassen, den røde kjøkkenøya og stuen som er synlig. Det hele er en genistrek fra den kreative duoen
som har gitt det relativt lille rommet en langt mer fleksibel funksjon.

Det er helt umulig ikke å bli forelsket i farge- og formkombinasjonene som Davide og Hyemin har valgt. Det rosa møbelet og speilet på badet har paret designet selv. Vasken er fra Ceramica Cielo, sengen er fra Muji og den lille lampen ved sengen er en dansk vintage-sak fra Kjeld Darø.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Soverommet og badet er innredet som en stor suite. Fra soverommet kan man gå direkte inn i dusjen og deretter videre til resten av badet. De himmelblå mosaikkflisene er fra Appiani.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Originalgulvet er beholdt på soverommet. Skjermveggen har Davide designet selv.

© Helenio Barbetta/Living Inside

En gjennomført helhet

Selv om både fargene og virkemidlene i leiligheten er modige, bidrar de forskjellige elementene til å skape en sammenheng. Det meste av gulvene er belagt med dueblå epoxy og noen få steder med det opprinnelige terrazzogulvet. Deler av originalgulvet som ble byttet ut i gangen, er tatt i bruk i bordplaten på den røde kjøkkenøya.

Fargevalgene i leiligheten varierer mellom primærfargene gul, mørkeblå, rød og grønn, og resten er holdt i duse pastellnyanser som sart rosa, lysegul, babyblå, lysegrå og mintgrønn. Ved første øyekast kan det kanskje virke som boligen har en overflod av farger og interiørløsninger, men detaljene henger fint sammen, og den nøye planlagte designen gir et helhetlig inntrykk.

Carlo Scarpa har designet bordplaten og gitt den en sekskantet form. Det innbyr til å sette seg på ulike steder rundt bordet, og på den måten kan man se rommet fra flere forskjellige vinkler

© Helenio Barbetta/Living Inside

Kjøkkenet og stuen kan sees fra gangen som leder til soverommene i leiligheten.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Det lille entréområdet deler vegg med kontorplassen inne i stuen og har fått beholde det karakteristiske terrazzogulvet. Benken har Davide og Hyemin designet. Skammelen er fra Ikea, men er ikke lenger i produksjon. På veggen henger hyllen Spike The Wild Bunch av Konstantin Grcics for Magis.

© Helenio Barbetta/Living Inside