Helt på høyden i New York

I toppleiligheten i SoHo står tidløse designklassikere side om side med trendy materialer og danner en glamorøs stil med skandinavisk snert.

Lys inn fra alle sider
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Danske Camilla Vest og samboeren Peder bor med deres to barn i toppleiligheten i New Yorks SoHo. De falt først og fremst for det fantastiske lyset som strømmer inn fra alle mulige vinkler, inkludert fra taket.

– Vi trengte en forandring og ble forelsket i denne leiligheten. Enkelte dager beveger lyset seg fra nyanser av gull til pudderfarger og gir en nesten magisk stemning i hjemmet, sier Camilla.

Sjekk denne rå leiligheten i Berlin!

Sofakroken er innredet med slanke, funksjonelle møbler i kontrasterende materialer. Den myke, mørke Lifesteel-skinnsofaen designet av Antonio Citterio for Flexform er en vakker motvekt til Poul Kjærholms kjølige PK65-bord i marmor og den lyse dagsengen PK80 av samme designer, begge produsert av Fritz Hansen. Et stort fikentre i hjørnet har både dekorativ og lunende effekt. Dagsengen er fra Ilse Crawfords Sinnerlig-kolleksjon for Ikea og tar seg godt ut i møbelmiksen.

Historie i veggene
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Originaldetaljer fra den gangen bygget var base for SoHos silkeforhandlere på slutten av 1800-tallet gir hjemmet en god, historisk atmosfære. Hvite gulv og vegger danner en delikat ramme for samlingen av lekre designmøbler som familien har bygget seg opp over flere år. Resultatet er 190 poetiske kvadratmeter med en deilig overtone av diskré luksus.

De vakreste brettbordene finner du her!

De mørkebrune vinduskarmene gir varme til den ellers hvite helheten, og står i nydelig kontrast til detaljene i blanke metaller. Den lekre lyse stolen med sete i skinn er fra Ib Kofoed, mens sidebordet i messing er fra Base212.

Spisestue med gallerifølelse
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Eero Saarinens klassiske Tulip-bord for Knoll er familiens samlingsplass, hvor den rålekre lysekronen Tube Chandelier, designet av Michael Anastassiades, utvilsomt er midtpunkt. Mot hvite gulv, vegger og tak gir den rommet en nesten galleriaktig følelse. Stolene i valnøttre av Norman Cherner er valgt med og uten armlener for å gi helheten variasjon.

Her spiser, bor og shopper du i New York!

Designskatter på rad og rekke
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Funksjonalitet og estetikk er nøkkelord når Camilla innreder hjemmet, og intuisjonen får som regel siste ord før hun drar bankkortet. Denne tilnærmingen har gjort hjemmet til en god base for familien.

– Selv om stedet nesten var innflytningsklart da vi overtok, har vi klart å sette vårt eget preg på det. Det er her familien vår finner stillhet og ro.

Slik holder du deg oppdatert på design og trender!

nattbordet Tray Table i messing fra Base212 sørger Akari-lampen fra japanske Isamu Noguchi, produsert av Vitra, for godt leselys. Bildene plassert på gulvet skaper en avslappet stemning, og er alle signert kunstfotograf Marie Louise Omme.

Badet følger stilen
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Det hvite badet med kontrasterende vinduskarmer står fint i forlengelse av resten av leiligheten. Speilet på veggen er fra Københavns Møbelsnedkeri. I vinduet står Pepe-speilet av StudioPepe for Menu sammen med Ilse-skålen designet av Ilse Crawford for Georg Jensen.

Se den fantastiske forvandlingen av badet på BoligPluss.no.