Plassøkonomisk familiehytte

Se den arkitekttegnede familiehytta med 14 sengeplasser!

Hytte med plass til alle
© Nils Petter Dahle

I denne familiehytta er oppholdsrommene store og soverommene små, for å få plass til flest mulig overnattende gjester - litt som på et hotell. Tanken bak hytta er at her skal samtlige familiemedlemmer kunne samles og hygge seg hele året gjennom.

Åpen spiseplass
© Nils Petter Dahle

Den vesle bygda Østhusvik på Rennesøy på Sør-Vestlandet har fått nytt nabolag bestående av en eksklusiv samling hytter med et modernistisk formspråk.
Hytta til denne tobarnsfamilien går over to etasjer og ligger i ned mot sjøen. Stolene rundt spisebordet er klassiske Plastic Chair designet av Charles og Ray Eames. Spisebordet er fra Living

Slipt betonggulv
© Nils Petter Dahle

Kjøkkeninnredningen er fra HTH. På gulvene nede er det brukt svartslipt betong som er oljet og som får fram strukturen i steinen. Svartslipt betong er også benyttet på deler av terrassen ute, men siden man ikke kan bruke olje på betong ute, blir det et litt annet fargeuttrykk der.

Betonggulv som varmekilde
© Nils Petter Dahle

Det finnes mange lune steder som gjør at man kan nyte solen selv når det blåser. I tillegg absorberer og magasinerer betongdekket varme om dagen. Varmen avgis deretter i løpet av kvelden og natten

Smart utedusj
© Nils Petter Dahle

Utedusjen er praktisk når man har tatt seg en svømmetur og vil skylle av seg salt og sand. Funksjonsboksen som dusjen ligger i, begrenser innsyn fra naboeiendommene, danner le for vind
og inneholder også lagringsplass samt et praktisk utekjøkken.

Hytte i ett med landskapet
© Nils Petter Dahle

Panoramautsikt utover skjærgården, både fra sitteplassene utendørs, og også fra kjøkkenet. En forutsetning for alle eiendommene i området er at man skal holde seg til et nedtonet fargevalg for å forstyrre naturen minst mulig. Det gjør at man fra sjøen nesten ikke ser bebyggelsen selv om den ligger relativt tett.

Arkitekttegnet hytte
© Nils Petter Dahle

Hytta er tegnet av arkitekt Tor Grimstvedt. Den er på 160 kvadratmeter fordelt mellom 100 kvadratmeter på bakkeplan og 60 kvadratmeter i andre etasje. Den mørke fargen toner den store hytta ned i landskapet. Den er ganske lukket mot veien og nabolaget, men åpen mot utsikten og sjøen.

Levegger
© Nils Petter Dahle

Hyttene i området ligger ganske tett. Leveggene skjermer mot innsyn, samtidig som de skaper lunhet i det ofte vindfulle landskapet.

Innebygget mediesenter
© Nils Petter Dahle

I hele andre etasje samt i trappene er det lagt bambusparkett. Samtlige himlinger har trespiler. Som skap i stuen har man brukt standard kjøkkenskap fra Kvik. De er bygget inn i gipsveggen. Sofaen er fra Skeidar og de hvite lenestolene fra Bolia.

Sengeplass til 14
© Nils Petter Dahle

Seilbåttankegangen er overført til hytta, og de små soverommene kalles derfor for kabiner. Det er totalt 14 sengeplasser i hytta hvis man inkluderer sengekøyene.

To hyttebad
© Nils Petter Dahle

Det finnes bad både oppe og nede. Baderomsinnredningen er fra HTH. Flisene er fra Vitra.

Utstyret på plass
© Nils Petter Dahle

Våtdraktene henger klare til bruk. Den nærliggende sjøen er en attraktiv lekeplass for både store og små.