Denne inspirerende hytta gir oss en helt spesiell følelse av ro

Omringet av skog, ville kratt og en ufrisert hage, og med sjøen et par hundre meter unna, er denne unike hytta stedet å senke skuldrene på.

Oppusset sommerhus fra 70-tallet
© Andreas Mikkel

Hytta i Tisvilde i Danmark er et arkitektonisk mesterverk, og nå har den fått ny grafisk, svart-hvit drakt.

Huset i skogen ble bygget på 70-tallet og er synonymt med fred og ro, nærvær, samvær og frisk luft. Det var med andre ord kjærlighet ved første blikk da Marianne og Kasper oppdaget det.

Det til tross for at hytta trengte en ganske grundig overhaling og oppdatering.Kjøkkenet er spesialbygget av en møbelsnekker, kledd med fronter av grønne mdf-plater for å gjenspeile naturen utenfor.

Her nytes skogens ro
© Andreas Mikkel

Hytta ligger svartmalt og grafisk i skogbrynet, en drøm av et feriested. Hytta er sammensatt av flere fremskutte og gjennomskårede kuber, noe som skaper et dynamisk ytre mot den ufriserte hagen.

Den rytmiske fasaden understrekes også av vinduer av ulike størrelser, mens et overbygg, som skjermer terrassen, lager flere lune uterom på plattingen. Mange ting å bli glad i her, altså!

Marianne og Kasper fikk bygget en ekstra «kube», en som kunne huse både vaskerom og barnerom. Dermed ble hytta stor og praktisk nok til at firebarnsfamilien kan bo romslig og komfortabelt i lengre perioder.

Mørk natur
© Andreas Mikkel

Med alt det praktiske på plass, var det interiøret som sto for tur. I motsetning til det svarte ytret, er innsidene en åpenbaring av lys og luft. Det svarte er så absolutt til stede, for å skape sammenheng mellom ute og inne.

Møbleringen er holdt enkel, men med kvalitetsmaterialer. Sofaen er en utgått modell fra Swedese. Gubis stol Beetle har fått passende trekk med bladverk fra Pierre Frey, mens en bukett hageblomster pryder bordet laget av møbelsnekkeren.

Spiseplass i skogen
© Andreas Mikkel

Med vinduer på alle kanter, kan ethvert måltid nytes «i det fri».

Marianne ønsket å holde interiøret så enkelt som mulig, nettopp for å understreke husets arkitektur. Dessuten gjør materialvalgene – også de tatt med tanke på kvalitet og varighet – unødig møblering overflødig.

De plassbygde møblene, som spisemøblementet i karnappet, fulgte med huset, og la føringer for resten.

Soverommet er et lunt rede
© Andreas Mikkel

Også soverommet har fått spesiallagde løsninger: Sengen, som er stor nok til å romme hele familien, er designet for å dekke rommet fra vegg til vegg, mens oppbevaringen er plassert i skuffer under.

Enkelt bad med originale fliser
© Andreas Mikkel

Det enkle badet har fremdeles de originale flisene i en kjølig blågrønn farge, noe som er et spennende innslag i det ellers svart-hvite interiøret.

SE FLERE LEKRE BOLIGER – meld deg på nyhetsbrevet vårt!