Helstøpt betonghus på Høvik

Se den rå generasjonsboligen i plasstøpt betong.

Hus i plasstøpt betong
© Nils Petter Dahle

Den 380 kvadratmeter store praktboligen ligger på Høvik like utenfor Oslo og rammes inn av slanke furustammer. Arkitekt Tommie Wilhelmsen har tegnet den rå generasjonsboligen i plasstøpt betong på Høvik like utenfor Oslo.

Harde fakta fra boligen: 43 000 kilo armeringsjern, en innvendig trapp i Densit-betong med vekt på 3,5 tonn, spiletak og parkett i bambus.

Hus med smarte løsninger
© Nils Petter Dahle

Sofaen i den åpne stuen er fra B&B Italia, heter Tufy Time og
er designet av Patricia Urquiola. Bordet Fat Fat Table er også designet av Urquiola for B&B Italia. Stolen med skammel heter Lobster, er fra B&B Italia og er designet av Lund & Paarmann. Bambusparketten er 50 prosent hardere enn eik. Den er limt direkte på betonggulvet, noe som er fint mulig selv om huset har vannbåren varme.
Himlingen, som er nedsenket for å skjule tekniske installasjoner, er ikke bare visuelt vakker. Spalten mellom bambusspilene fungerer som akustikkabsorbering.

Svømmebasseng uten problemer
© Nils Petter Dahle

Svømmebassenget er armert med glassfiberstenger i stedet for stålarmering. Dermed unngås rust og kjemikalieangrep i bassenget. Byggherren er spesialist på glassfiberstenger, og har importert produktet fra bekjente i Italia.

Solen varmer opp badevannet
© Nils Petter Dahle

Sikkerhetsduken over svømmebassenget er solvarmeabsorberende, er fra Aquamann og tåler vekten av en person som veier 90 kg. Vannet i bassenget er tilført brom i tillegg til klor.

Kjøkkenet er husets hjerte
© Nils Petter Dahle

Kjøkkenet er en av hovedsonene i huset. Kjøkkeninnredningen fra Poggenpohl med benkeplate i corian. Hvitevarer fra Miele.

Moderne spisegruppe
© Nils Petter Dahle

Spisestuestolen Flow Chair er fra MDF Italia og designet av Jean Marie Massaud. Spisebordet S Table er også fra MDF Italia.

Soverom med egen utgang
© Nils Petter Dahle

Soverommet ligger i andre etasje. Det har flott utsikt over trær og landskap og en egen utgang til balkongen.

Lekkert bad
© Nils Petter Dahle

Flisene på badet er fra Løkken. Baderomsinnredningen er fra Tvis. Alt sanitært utstyr er fra Duravit og alle blandebatteriene fra Hans Grohe.