Herskapelig forfatterleilighet

I den staselige byleiligheten til forfatter Erlend Efskind er alle de gamle, sjeldne detaljene bevart.

Enkelt og klassisk
© Inger Marie Grini

Forfatter Erlend Efskind liker enkle omgivelser som ikke forstyrrer, men som gir mest mulig ro til skrivingen. Hans første roman "Der jorden henger i en tråd" ble til på det flotte barokke spisebordet. Forfatteren liker å omgi seg med gjenstander og møbler som betyr noe, og har en forkjærlighet for gamle møbler som har en historie å fortelle. Side om side kan designmøbler og særpregede gamle gjenstander fremheve hverandre.

Efskind har fått hjelp av en interiørkonsulent fra Bo, Foto & Styling.

  • Tre stuer på rekke og rad gir en fantastisk romfølelse, og det er inspirerende å kunne se tvers gjennom leiligheten, sier Erlend Efskind. Sofaen er fra Hødnebø. Stuebordet er et gammelt arvemøbel. Glassbollen er fra Holmegaard.
Skriveplasspå soverommet
© Inger Marie Grini

Soverommet er delikat og slipper til mengder med lys fra vinduene.
Skatollet og det lille speilet er arvegods etter Erlends farfar, som var professor og lege. Stolen Penguin er designet av Peter Opsvik for Varier.

Art deco-detalj
© Inger Marie Grini

Art deco-lampen ble kjøpt på en liten antikvitetsbutikk på hjørnet. Stadig står den seg godt, med sin enkle form og fine detaljer. Legg merke til de sirlige detaljene i himlingen. Kun to bygårder i Oslo har disse forseggjorte takene.

Leselyst
© Inger Marie Grini

En håndsnekret bokhylle gir rom for forfatterens mange bøker og gjenstander. Den ene av tre stuer på rad er tatt i bruk som soverom, og dørene står ofte åpne for å slippe til enda mer lys.

Staselig bygård
© Inger Marie Grini

Thomas Heftyes gate 47 er en klassisk
bygård tegnet av arkitekt Sigurd
Reidolph Gulbransen. Den stod ferdig
oppført på Frogner i 1900. Gården er
bygget i pusset og upusset tegl og har
en kraftig artikulert ornamentikk.
Uttrykket er frodig nybarokk med innslag av tysk jugendstil.

Urbant morgenbad
© Inger Marie Grini

Når forfatteren våkner om morgenen, er det til bildet av badekulpen ved Børgefjell, der han tar morgenbadet når han er på hytta.

Lyst og originalt
© Inger Marie Grini

De store, originale vinduene slipper inn mengder av lys. Kjøkkenet har en god stemning, og det originale panelet er også bevart.

Stramt
© Inger Marie Grini

Den grå fargen på tapetet i spisestuen gir en dus kontrast til de hvitmalte gulvene og himlingen. Spisestolene ”Lazy” er fra Tannum.

Filmlocation
© Inger Marie Grini

Teamet bak filmen "Kommandør
Treholt & Ninjatroppen" filmet en hel dag fra balkongen til Erlend.