Fra rønne til praktfullt nybygg

Huset var så stygt at eierne ville rive det hele. Så bestemte de seg for å bygge på isteden. Se praktverket!

Moderne tilbygg 

Eierne brukte fire år fra de flyttet inn før de klarte bestemme seg for om huset skulle rives eller utvides. Valget falt på begge deler. Kun grunnmur og et par vegger sto igjen av det eksisterende huset. Det nye huset som ble bygget på samme fundament, har fått svart tak. På hver side ble det satt opp et lavt tilbygg. 80 kvadratmeter er blitt til 225, og eierne har fått mye mer plass.

Varm velkomst 

Selve inngangspartiet ligger tilbaketrukket i en liten nisje. Gjennom vinduet ser man hvordan den nye tretrappen fører opp til andre etasje. I entreen møtes man av Martin Kaldahls kvinnetorso. Det lille, blå blomsterbordet ute er fra Zanotta.

Åpen stueløsning 

Den store stuen er dominert av mange flotte kelimtepper. Sofaene er satt slik at man får fullt utbytte av utsikten. Loungestolen er Toshiyuki Kitas Wink2 fra Cassina, og bak sofaene står en lav reol i lønn med hyller i aluminium tegnet av Hans Thyge. Reolen er en prototype.

Stolsamling 

Fruen i huset har samlet en egen kolleksjon av spesielle stoler rundt et Ono Meeting-bord fra R. Randers med plate i oransje linoleum. I endene står Ron Arads Tom Vac Chair. I tillegg står det et par Eames-stoler, og hjertestolen til høyre er det siste tilskuddet til samlingen.

Kule gulv 

Gulvene i huset har forskjellige uttrykk. I den originale delen av huset som nå er spiseavdeling, ligger de opprinnelige, brune Höganes-flisene. I stuen som ses i bakgrunnen, er det betongulv. Den hvite loungestolen i glassfiber er en prototype designet av Karen. Stålampen er Philippe Starcks Rosy Angelis for Flos.

Trapp uten gelender 

Trapperommet er en utvidelse av det eksisterende huset. Her er det ikke noe gelender, men et smalt bord som sørger for sikkerhet og avskjerming. I andre etasje er det sisaltepper på gulvene.

Turkis sofa 

De to sofaene er fra en møbelserie som heter Qtoo som er produsert i Tyrkia, tegnet av Hans Thyge. Det turkise stoffet er designet av Hella Jongerius for Kvadrat.

Kontor med utsikt 

Kontoret ligger bak kjøkkenet, og har 180 graders utsikt mot skjøen. Prototyper og objekter fra diverse utstillinger preger både rommet og arbeidsbordet. Den sitrongule glasslampen i taket er fra Foscarini.

Inspirerende arbeidsplass 

Arbeidsbordet har fruen i huset laget selv. På bordet står en eldre lampe designet av Ettore Sottsass. Den lille, sitrongule fotskammelen er fra kolleksjonen De syv små dverger, designet av Karen Kjærgaard selv, mens gyngestolen ble designet av Ray & Charles Eames for Vitra i begynnelsen av 1950-årene.

Kelimtepper i stuen 

I den store stuen er det god plass mellom møblene. Til gjengjeld er det mange små designgodbiter plassert rundt de store kelimteppene. De to stolene Sala Lounge fra R. Randers i kremfarget rør og hud er tegnet av Hans Thyge.

I harmoni med omgivelsene 

Kledningen i sedertre harmonerer med naturen rundt. Den sølvgrå overflaten er den samme som på de gamle fiskerhusene som ligger i området, men som det er veldig få igjen av.

Nybygg i flukt med terrenget 

Restene av det gamle bassbetonghuset reiser seg i høyden, mens de to tilbyggene som her ses med stuen til venstre og med kontoret til høyre, er flatere. Foran spiseavdelingen er det en stor terasse som brukes flittig om sommeren.

Vinduer i sort auminium 

Huset sett fra veien, der store porter går ut fra selve huset og rammer inn utsikten over sjøen. Huset er kledd i ubehandlet sedertre som etter hvert blir helt sølvgrått. Alle vinduene i svart aluminium er spesiallagde.