En fransk fristelse

Designmøbler og vintagefunn i skjønn forening i en villa fra 60-tallet!

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Like utenfor Paris ligger Garches, et område med gamle villaer og nye, arkitekttegnede hus. I rolige omgivelser, blant store hager med vakre trær, bor Antonia Rivoire, mannen Jean Paul og sønnen deres Theo på 16 år. Det var litt tilfeldig at de havnet akkurat her.

– Vi var invitert på middag i dette huset da verten plutselig fortalte at de hadde kjøpt seg leilighet i Paris. Kjente vi noen som kunne tenke seg å kjøpe huset deres? En måned senere var boligen vår, smiler Antonia.

Antonia jobber som eiendomsmegler av luksuseiendommer i Paris og vet når hun står overfor et godt kjøp. Villaen fra 60-tallet var opprinnelig på 140 kvadratmeter, litt mindre enn paret hadde sett for seg, men hagen og beliggenheten var en stor bonus. Paret hevet taket, bygget på en ekstra etasje, og bandt det hele nydelig sammen med en dekorativ jerntrapp.

Fasaden på huset er kledd i dekorativ eføy. Utenfor sitter Antonia, mens sønnen Theo slapper av i vinduskarmen.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

– Vi har pusset opp i flere omganger. Det har vært et stort prosjekt, men vi er utrolig glade for at vi gjorde det. Det er et helt annet lys nå i huset, med dagslys som strømmer inn vindusflatene og gjennom alle rom.

Antonia Rivoire og mannen Jean Paul har utvidet 60-tallsvillaen med en etasje. Stuen får maks utbytte av dagslyset som flommer inn gjennom vinduene på begge plan, mens gulvlampen Tolomeo, designet av Giancarlo Fassina og Michele de Lucchi for Artemide understreker romligheten. Acapulco-stolen er fra Sentou og sofaene fra Caravane, mens puter fra Marokko og en gul taburett av India Mahdavi setter fin farge på tilværelsen.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Utbyggingen har ikke bare doblet husets areal, oppdateringen har også gjort at paret kunne legge til flere delikate detaljer – som vindusrekken med svarte jernsprosser som fyller veggene i overetasjen og gir både utsikt og lys.

Den vakre Butterfly-stolen av Pierre Paulin har godt selskap av Mick Jagger-fotografiet fra 1966 av Jean-Marie Périer. Lampen er et bruktfunn.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

De svarte detaljene er gjennomgående og hentes blant annet opp i det dekorative rekkverket som skjermer biblioteket på øvre plan. De grafiske linjene trer også tydelig frem på badet, hvor svarte takbjelker står i kontrast til de hvite veggene.

Paret har innredet villaen svært personlig med en miks av designmøbler og vintagefunn. Nytt blandes med gammelt, og på veggene henger vakker fotokunst. Paret skyr heller ikke farger, verken på møbler eller detaljer, og kjøkkenet males om titt og ofte – både skapfronter og gulv.

Med åpne dører ut til den frodige hagen fjernes skillet mellom inne og ute. I forgrunnen, Cesta-lampen designet av Miguel Milá for Santa & Cole.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Kontraster i svart er gjennomgående og gir definisjon til interiøret. Stuebordene er funnet på Paul Bert Serpette-markedet i Paris. Ved trappen henger et fotografi av Karen Knorr over Don Giovanni-lampen og taburetten, begge av India Mahdavi.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

– Vi har ennå ikke bestemt oss for hvilket kjøkken vi ønsker oss, så jeg skifter farge på det vi har i stedet. Akkurat nå passer lyseblå skapfronter og sjakkrutete gulv godt med mitt humør, sier Antonia.

Antonia maler om kjøkkenet etter humøret, og akkurat nå er det lyseblå fronter og sjakkrutete gulv som gjelder. Eames-stolene rundt spisebordet, designet av Paola Navone for Gervasoni, produseres av Vitra. Pendlene er vintage, mens gulvteppet fra Istanbul samler fargene i rommet. På kjøkkenbenken står Verner Pantons Panthella-lampe, produsert av Louis Poulsen.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Soverommet og gjesterommet har direkte adgang til badet gjennom dekorative dører i glass.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Badets stramme grafiske ramme mykes opp med et antikk kelimteppe og skulpturelle speil fra 50-tallet kjøpt på Paul Bert Serpette-markedet. Slik fremstår badet som et hyggelig oppholdsrom. Namur-vasken er fra Hoesch.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Til dagene hvor familien ønsker å skjerme for innsyn eller sol henger tunge, koksgrå gardiner parat. Lange lengder fra tak til gulv bidrar til at takhøyden oppleves romsligere.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Den svarte boksen på badet er et ekko av de geometriske vinduene med svarte jernsprosser, og er både dusjkabinett og vegg mot badekaret designet av Philippe Starck for Hoesch. Fotografiet på veggen er av Loan Nguyen.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

På soverommet er en hel vegg viet skap i eik laget på mål. Formspråket står i nydelig dialog med vindusrekken og skaper helhet i rommet. Acapulco-stolen er fra Sentou, gulvteppet fra Marokko, mens skjenken fra 50-tallet er kjøpt på markedet Paul Bert Serpette.