Langs trappen henger store sølvkuler i røde bånd. Slik har det blitt pyntet siden barna var små, og familien flyttet inn i det store huset i Charlottenlund nord for København.
Fortryllende borddekking
Et annet høydepunkt i desember er når julebordet skal dekkes.
Familien bruker det samme dekketøyet som de bruker til hverdags, Royal Copenhagens Hjertegræs fra 1934.
Serviset har Marie-Louise arvet fra sin farmor, så det har stor sentimental verdi for familien. Kombinert med nydelige krystallglass, nypusset sølvbestikk, fine linservietter og en liten olivenkvist på hver kuvert får det jordnære dekketøyet en eksklusiv høytidsstemning.
– Vår beste juletradisjon er at vi alltid har julaften hjemme, og at mine foreldre leverer både and og fantastiske poteter nærmest direkte fra jord til bord. I år blir vi åtte til sammen.
Menyen består av and, fleskestek, hvite og brune poteter, to typer rødkål – min manns hjemmelagede og en på glass som jeg liker best – og min mors nydelige brune saus.
Måltidet avsluttes hvert år med risalamande med kirsebærsaus. Og kun én mandel, smiler Marie-Louise, som avslører at arbeidsfordelingen på julaften også er den samme hvert år.
– Jeg pynter og dekker julebordet, mens min mor og min mann sørger for all maten.