Åpent, lyst og helt unikt

Det gamle uthuset sto ikke til å redde. Erstatningen ble et hjem bygget på varige verdier, naturmaterialer og godt håndverk.

Kjøkkenøy og romdeler
© Sandra Aslaksen

Kjøkkenøyen deler opp rommet og har et ildsted på hver side. Den er i slipt betong, og er et sterkt arkitektonisk element i rommet. Den tunge betongen balanseres godt mot alt det lyse treverket og dagslys fra store vindusflater. De eksponerte limtredragerne bidrar også til å forsterke det arkitektoniske uttrykket.

Spennende kontraster
© Sandra Aslaksen

Fra kjøkkenbenken er det god kontakt med spiseplassen og hagen utenfor. Den store glassveggen gir et vakkert innfall av dagslys i hele rommet, mens den svarte innrammingen er en tøff kontrast mot alt treverket.

Kjøkkenet ligger åpent mellom gangen og stuen. Innredningen har familien designet selv, og den er utført i douglasgran fra Dinesen og slipt betong fra Råde Innredning. Gulv og spisebord er også fra Dinesen. Vegger og tak er i glatt osp, og danner en fin helhet.

Vakkert, men praktisk
© Sandra Aslaksen

Under benkeplaten med gassbluss er hyllene åpne, noe som sikrer rask tilgang til gryter og kjeler – praktisk for denne matglade familien.

Oppbevaringskrukkene på kjøkkenet er en enhetlig forsamling av hvite keramikkrukker fra Skagerak.

Blikkfang
© Sandra Aslaksen

Inngangspartiet er åpent til taket, og store takvinduer lar dagslyset flomme inn – også over gangbroen som knytter soveromsfløyene sammen. Entreen er definert av et slipt betonggulv, som står fint mot treflatene rundt. Trappen
i glass og stål er luftig
og substansiell på samme tid, en skulptur tegnet av familien selv.

Betongvegg
© Sandra Aslaksen

Endeveggen i stuen er markert med betong, i tillegg til et bånd av store vinduer. Sofaen Eshu er av Roger Sveian for Mokasser, stålampen er Tolomeo fra Artemide og maleriet er av Ulf Nilsen.

De store vinduene i stuen er spesiallagd til huset. Sprossene bryter dagslyset når solen skinner og skaper en vakker, magisk stemning. Maleriet er av Ulf Nilsen og stolene er Paulistano Chair av den brasilianske designeren Paulo Mendes da Rocha. Bordet er sammensatt av to finerbokser, Vakka, fra Iittala.

Velvalgte soner
© Sandra Aslaksen

Fra sengen i hovedsoverommet er det fri utsikt forbi nabohuset og ut på fjorden. Her er det, i likhet med resten av huset, osp på veggene og gulv fra Dinesen. Paulistano-stolene fra underetasjen er gjengangere i huset, og bordet er, i likhet med de andre, en vedkasse i glass med bordplate på toppen.

Kontorinnredningen er plassbygd på det åpne platået i andre etasje. Sonene i hele etasjen er elegant definert av naturlig overlys fra takvinduer og synlige limtredragere.

Skjermet bak glass
© Sandra Aslaksen

I andre etasje ligger soverom i hver sin ende av huset, med et uavbrutt skue gjennom det hele. Hovedsoverommet oppleves som en privat og intim sone, selv om det er helt åpent og kun adskilt fra resten av etasjen med en skyvedør i glass. Mellom soverommet og mesaninen er badet blitt en del av helheten, kun brutt av fliser på gulv og vegger og enda en skyvedør i glass.

Dusj, vask og toalett er skjermet bak en glassvegg med skyvedør. Området under skråtaket er utnyttet maksimalt, og speilet som erstatter en del av flisveggen i dusjnisjen skaper ekstra romfølelse og lys.