Jordbær-carpaccio med lime og hjemmelaget is
Carpaccio av jordbær, hva er egentlig det for noe? I denne retten skjærer du jordbær i tynne skiver sammen med masse lime, og server det med en velsmakende is.
AvLone Kjær
Jordbær- carpaccio med lime og hjemmelaget iskrem
Til 4 personer
Dette skal du bruke:
Hjemmelaget iskrem
- 3 eggeplommer
- 75 g sukker
- frø fra 1 vaniljestang
- 3 dl skummet kulturmelk
- 2 dl kremfløte
- saft av 1⁄2 sitron
Jordbærcarpaccio
- 200 g jordbær
- limesaft og skall av 1 lime
- 4 ss knuste småkaker/kjeks
- bronsefennikel og spiselige stemorsblomster til pynt
Slik gjør du:
Hjemmelaget iskrem
- Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø til en lys og luftig masse.
- Ha i skummet kulturmelk, fløte og sitronsaft og kjør i ismaskin.
- Ha den i en beholder med lokk og frys den i et par timer.
Har du ikke ismaskin, kan du fryse isenienform.Damådurøreiden hvert 20. minutt for å unngå iskrystaller.
Jordbærcarpaccio
- Skyll jordbærene og fjern hamsen.
- Skjær i tynne skiver og press over limesaft.
- Anrett tynne jordbærskiver i dype tallerkener og dryss over revet limeskall.
- Server med en kule hjemmelaget is og dryss over knuste småkaker/kjeks.
- Pynt med bronsefennikel og spiselige stemorsblomster.