Jordbær-carpaccio med lime og hjemmelaget is

Carpaccio av jordbær, hva er egentlig det for noe? I denne retten skjærer du jordbær i tynne skiver sammen med masse lime, og server det med en velsmakende is.

Carpaccio af jordbær med lime og koldskål-is
© Anders Schønnemann

Jordbær- carpaccio med lime og hjemmelaget iskrem

Til 4 personer

Dette skal du bruke:

Hjemmelaget iskrem

  • 3 eggeplommer
  • 75 g sukker
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 3 dl skummet kulturmelk
  • 2 dl kremfløte
  • saft av 1⁄2 sitron

Jordbærcarpaccio

  • 200 g jordbær
  • limesaft og skall av 1 lime
  • 4 ss knuste småkaker/kjeks
  • bronsefennikel og spiselige stemorsblomster til pynt

Slik gjør du:

Hjemmelaget iskrem

  1. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø til en lys og luftig masse.
  2. Ha i skummet kulturmelk, fløte og sitronsaft og kjør i ismaskin.
  3. Ha den i en beholder med lokk og frys den i et par timer.

Har du ikke ismaskin, kan du fryse isenienform.Damådurøreiden hvert 20. minutt for å unngå iskrystaller.

Jordbærcarpaccio

  1. Skyll jordbærene og fjern hamsen.
  2. Skjær i tynne skiver og press over limesaft.
  3. Anrett tynne jordbærskiver i dype tallerkener og dryss over revet limeskall.
  4. Server med en kule hjemmelaget is og dryss over knuste småkaker/kjeks.
  5. Pynt med bronsefennikel og spiselige stemorsblomster.