Slik forbereder du hjemmet ditt til jul

Nå banker julen på døren, og det er ikke lenge til vi skal samle venner og familie for å feire den hyggelige tiden. De fleste har nok allerede begynt å pynte og rydde hjemmet sitt for lenge siden, men om du er litt sent ute kan du bruke noen av disse tipsene for å gjøre det ekstra hyggelig.

Rydd vekk unødvendig rot

I julen så er det mye som skal inn i hus. Et stort juletre og masse nostalgisk julepynt skal på plass, slik at vi kan feire julen sånn som den alltid har vært. Dette kan være et godt tidspunkt å rydde vekk unødvendige ting, som bare tar plass og ikke bidrar til skikkelig julehygge. I denne anledningen kan du sjekke ut mulighetene for å leie et lager, vi anbefaler 123minilager.no som har lagre i mange størrelser og over hele landet.

Da kan du både rydde vekk ting du ikke vil ha hjemme, men også bruke det som et sesonglager for sommerklær eller skiutstyr når det ikke brukes. Etter nyttår skal man jo igjen ta en opprydding av huset, og da kan du bruke lageret til å oppbevare dekorasjoner som julepynten utendørs eller et kunstig juletre om dere har det.

Gjør en grundig vask

Det er litt forskjellige meninger om hvor ofte huset bør vaskes, men en ting er sikkert; det bør rengjøres godt før jul. Dette er den perfekte tiden for å sette i gang en skikkelig rengjøring der du vasker under sofa, inni skap og kanksje til og med vasker kjøleskapet. Skal du ha gjester på besøk i julen så er dette en fin måte å forberede til det på, og du vil trolig føle deg fantastisk i etterkant. Det er jo ingenting som er bedre enn et rent hjem, og for å gjøre det ekstra koselig kan du koke opp en gryte med deilige julekrydder, appelsinskall og granbar, slik at huset dufter av deilig jul når gjestene står på trappa.

Finn frem julepynten

Noe vi alle må gjøre før jul, er å finne frem julepynten. Dette er kanskje den hyggeligste delen av julen, fordi det er så mange minner knyttet til pynt og dekorasjon. Kanskje du har pynt fra barndommen, eller flotte dekorasjoner som barna har laget da de var små? Det blir liksom ikke helt jul før disse er på plass. Et godt tips er å dekorere med masse flotte lys både innendørs og utendørs, og dempe takbelysningen for en koselig atmosfære. Sett på favoritt julesangene dine også, så skal du nok komme i ekte julestemning!

Legg frem gavene

Når det nærmer seg jul så har de fleste av oss kjøpt inn det som skal gis i gave, og da kan de legges rett under treet. Kjøp inn flott pakkepapir og dekorer gavene med pynt. Da tar de seg godt ut under treet, og du kan finne deg selv på hvor mye du ønsker deg til julaften hver gang du kikker på dem. Husk bare å holde fingrene av fatet og ikke klemme på noen av pakkene!