Naturlig jul i moderne funkisvilla

Når julen kommer, da kobler Tine og familien helt av i denne naturlige og fredfulle funkisvillaen. Se hvordan naturen fungerer som vakker og nøytral juledekorasjon som varer til langt ut i januar.

Naturlig julepynt med virkemidler fra naturen.
© Lene Samsø

Med tre tenåringer, hund, katt og seks kaniner i hus er det vanligvis et livlig leven hjemme hos Tine Hauth og mannen Mikael Thobo. Men når julen nærmer seg senker freden seg på magisk vis.

– Slik som dette er det ikke alltid, altså, smiler Tine, kikker ut gjennom de store vinduene i funkisvillaen på Nordsjælland, der hunden Aslan leker idyllisk i den snøpudrete hagen.

I oppholdsrommet i funkisboligen fra 70-tallet slipper store vinduer inn mengder med lys og gir selv vintermånedene en lett fornemmelse. I desember hentes julen inn i form av granbar, kongler og mose, og et reinsdyrskinn bygger opp om den naturlige stemningen. Gulvteppet er fra Ellos.

Charlotte og Jesper rakk akkurat å bli ferdig med oppussingen til jul. Se det nydelige resultatet her.

Juletre med kongler.
© Lene Samsø

– Hjemmet vårt er som regel fylt opp av våre egne barn, deres og våre venner og andre familiemedlemmer. Det er en evig strøm av gjester, akkurat slik vi liker det. Men i julen girer vi ned. De faste juletradisjonene våre legger opp til rolig kos, og vi knyttes litt tettere sammen.

Kongler og messingpynt gir juletreet en subtil smak av høytid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for flere inspirerende boliger rett til din innboks.

Julepynt som er inspirert av naturen.
© Lene Samsø

Huset på 240 kvadratmeter fra 1973 er bygget over to plan og er nydelig integrert i det kuperte terrenget med adgang til terrasse fra alle rom. God plass og optimal utnyttelse av dagslys gjør hjemmet til den perfekte rammen for både selskapeligheter og avslapping

Det rustikke interiøret står i kontrast til funkisvillaens stramme linjer og skaper en personlig signatur. I sofaen fra Ikea ligger velurputer fra Cozy Living, mens sofabordet er fra Thailand. Dekorative bjørkegreiner står støtt i en stor grønnglasert gulvkrukke fra Vietnam.

Stripete tapet og julepynt fra naturen.
© Lene Samsø

For å opprettholde en stille og stressfri julestemning har familien en avtale om at ingen reiser vekk i julen, og de fleste julegavene blir kjøpt fra sofaen, på nettet. Julebaksten tar bakeren seg av, mens julemiddagens svinestek og and hentes hos slakteren – ferdig stekt. Pyntingen av huset skjer gradvis ettersom julaften nærmer seg, en oppgave Tine tar seg av.

Ved det smale konsollbordet i entreen har julekosen sneket seg inn i form av en enkel lerkegrein og levende lys i små holdere.

Josephine og familien feirer jul på klassisk vis – bare se her.

Julepynt fra naturen.
© Lene Samsø

– Jeg koser meg med å pynte til jul, så det er naturlig at det er jeg som står for den biten. Men å hente og pynte juletreet gjør hele familien på lille julaften, det er en hyggelig tradisjon.

Julestemningen skapes ved hjelp av naturlige materialer som spiller på lag med de naturskjønne omgivelsene utenfor. Greiner av gran og bjørk settes i store krukker, mens rustikke tretrau fylles med kongler, mose og lerkekvister.

Kjøkkenet er i forlengelse av stuen, og er omringet av vinduer på alle kanter med direkte adgang til terrassen. Spisebordet med benk ble med hjem fra en ferie i Kina, mens Collage-pendelen er designet av Louise Campbell for Louis Poulsen.

Granbar som julepynt i hjemmet til jul.
© Lene Samsø

At Tine tar seg av pyntingen henger kanskje sammen med at det er hun som står for innredningen resten av året også. Hun er særlig glad i den litt rustikke, orientalske stilen, og hjemmets stramme funkisrammer mykes opp av rå unikamøbler i gjenbrukstre, håndlagde krukker, vintageobjekter og tekstiler i kelim, velur og ull – gjerne i kombinasjon med moderne design.

– Jeg synes møbler som har litt patina og tyngde kler husets rene, enkle formuttrykk. Å innrede de stramme rommene med objekter og tilbehør fra en helt annen tid og verdensdel skaper spennende kontraster, sier Tine.

Linservietter knyttet i knuter og pyntet med kristtornbær er en enkel måte å fiffe opp julebordet på. Julematen nytes på Blue Fluted Plain-tallerkener fra Royal Copenhagen med bestikk fra Broste Copenhagen.

Pernille har et hjem som tar deg gjennom flere tidsepoker i julen. Se bildene på BoligPluss.no.