Tid for å fornye stuen

Først vårvasken, deretter ommøblering og så kjøpe noe nytt, kanskje?

© Produsentene

Når du først er i gang med vårrengjøringen, flytt litt rundt på møblene dine. Plutselig ser du tingene i et nytt lys! Og kanskje du får lyst til å fornye litt også?

Klikk deg videre for inspirasjon, gode råd og kjøpetips. Så er det bare å sette i gang med å fornye stuen ...

 
Ommøbler nå!
© Produsent

Om det så bare er å flytte litt på en stol og et lite bord, og å lage en ny liten lesekrok - selv små endringer vil føles store. Vi liker kombinasjonen av lyst treverk mot svart mot grove tekstiler og noe grafisk. Gjør dessuten som Ferm Living: Lag små stilleben av vaser og pyntegjenstander.

 
Romdeling
© Produsent

De fleste av oss setter sofaen inn til veggen, og er ferdig med det. Men om du trenger litt forandring, og har plass til det, kan du få en markant effekt ved å trekke den ut fra veggen og la den fungere som en romdeler. Setter du i tillegg et fint bord bak, som Tati fra Asplund, og bruker dette både til prydgjenstander og som avlastning, har du fått flere nye funksjoner i ett. Fort gjort er det også!

Sidebord, Tati, fra 9000 kr, A. Huseby.

 
Oppdatert sofa
© Produsent

Erik Jørgensen har nettopp lansert en oppdatert versjon av sin Frame-sofa, nå med tropiskinspirert flettverk på sidene. Fra 82 500 kr, Tannum.

 
Instant upgrade ...
© Produsent

Det enkleste av alt: Bytt ut putene i sofaen! Mingle fra Muuto, fra 650 kr per stykk, A. Huseby.

 
På ett brett ...
© Produsent

... eller flere, om du vil. På en skjenk, et bord eller en lav, stor puff, kan et brett være utgangspunktet for et stilleben. Samle glass og keramikk for et dekorativt blikkfang. Brett, fra 1249 kr eks. mva. og frakt, monomade.dk

 
Senk belysningen
© Produsent

Vanligvis har vi pendler i taket og bordlamper på småbord. Men like fint kan det være å henge en pendellampe lavt, og få stemningsbelysning på den måten. Heng den ved sofaen, over et lavt bord eller samle flere i et hjørne. Vi synes Lightyears nye Pharaoh funker fint til slikt! 3695 kr.

 
Skap stemning
© Produsent

Nye lysestaker gir umiddelbart et løft til sofabordet. Candle Stand fra H. Skjalm P, 110 kr og 169 kr,
Illums Bolighus.

 
Gå i svart
© Produsent

Mangler du litt drama i hverdagen? Mal en vegg, en nisje eller en trappeoppgang svart - det vil skape kontraster i interiøret og gjør det mer interessant. Plukk også opp fargen i andre elementer, som i et bord, en stol eller en hylle bak sofaen. Sistnevnte er forresten et fint alternativ til kunst på veggen! Kombiner hyllen med en sofa, som Gordon, og småbord, som Oki, begge fra Walter Knoll, hhv. fra 53 625 kr og fra 3768 kr, Tannum.

 
Småbord
© Produsent

Små sidebord er både praktiske og dekorative, og kan fint erstatte sofabordet. Danske Bruunmunchs Play-serie kommer i valnøtt, eik og oljet eik, i fire høyder. Fra 2780 kr, Tannum.

 
Eller et i marmor ..?
© Produsent

Marmor løfter ethvert interiør - uten tvil. Små drypp av det sanselige materialet tilfører et snev av luksus, samtidig som det er noe godt og ekte ved det. En benkeplate eller en skål funker fint, eller hva med bordet Vietri fra Baxter? 54 320 kr, Christian's.

 
Teppelagt
© Produsent

Gulvtepper kan fungere som møbler i seg selv - på godt og vondt. Dersom teppet er feil, kan det overmøblere et rom, og du gjør best i å fjerne det. Om det er riktig derimot, kan det gi både karakter og lunhet, og skape soner i rommet. Teppet Hemp fra Kinnasand er et slikt et: Det er sammensatt av antikke håndlagete kelimer som er vasket, bleket, farget og tørket for å få det helt riktige uttrykket. Nydelig! 6300 kr pr kvm.

 
Gulvet fanger
© Produsent

Har du et lite pent gulv, men er ikke klar for å investere i et nytt? Sleng på et stort teppe, så dekker du det meste av det. Dessuten: Et teppe vil dempe lyd og skape bedre akustikk i rommet. To fluer i én smekk, altså. Bouclé-teppet Esther fra Kasthall har en luksuriøs blanding av ull og lin. Fra 4160 kr pr kvm, dkno.no.

 
Oppgrader skjenken
© Produsent

Har du en gammel skjenk du er lei av? Mal den! Eller om du er enda litt modigere: Gå til innkjøp av denne deilige lindegrønne saken fra Asplund - fargen på Kilt vil absolutt tåle tidens tann. Fra 18 750 kr, A. Huseby.

 
Spar plass
© Produsent

Trangt om saligheten? Gå for en mindre sofa og heller flere stoler, så har du mer fleksibilitet - ikke møbler for gjestene, det er flest hverdager! Normann Copenhagens Onkel kommer nå som toseter. 19 500 kr.

 
Grønn glede
© Produsent

Grønne planter er tilbake - hurra! Prøv å dyrke frem en spire i det lille drivhuset Grow fra Design House Stockholm. 329 kr, Illums Bolighus.

 
Hyllemeter
© Produsent

Gi deg selv masser av ekstra plass med et godt hyllesystem, Ikeas Vittsjø er fint! Bøker er selvsagt, men hyllene kan være like fine med utvalgte andre objekter. Og når du først er i gang: Sett sofaen foran og fyll den med tøffe puter med landskapsmotiv, som disse fra By Nord. 949 kr per stykk.

 
Gylne tider
© Produsent

Tenk kombinasjon av materialer når du vurderer å tilføre noe nytt. Akkurat nå er det de gylne metallene som regjerer, og de gjør seg godt mot både treverk og betong. Annaleena Karlsson har laget disse nydelige lysestakene, som er helt i tråd med trenden. 1310 kr eks. mva. og frakt, annaleena.se/shop.

 
Putekrig!
© Produsent

Du kan aldri få nok sko, sier du? Heller ikke puter, tør vi påstå. Det er få ting som kan endre stemningen i et rom så kjapt som et bytte av puter i sofaen. Men hvilke skal du bruke? Fremfor å velge én type, prøv én av hver, men i samme fargeskala. Som disse i gråtoner fra Louise Roe. 699 kr per stykk.

 
Smart sidebord
© Produsent

Nette linjer gjør et bord mindre dominerende. Design Nendo, 2050 kr eks. mva. og frakt, discipline.eu