Fra kjedelig oppholdsrom til fin familiestue

Et vågalt tapet, fleksible sittegrupper og en varmere fargepalett gir denne familiestuen nytt liv. Se før- og etterbildene her.

Hverdagsvarme i stuen 
© Andreas Mikkel Hansen

Etter lange runder med oppussing var det bare stuen som gjensto hjemme hos Birthe Thing og Thomas Oggesen. Men der, i stuen, stoppet det liksom litt opp. De klarte ikke å finne ut av hvordan rommet skulle inndeles og innredes. Skulle de for eksempel lage et avslappet loungeområde? Hadde de plass til en kontorplass? Hva med den bibliotekveggen som de hadde ønsket seg?

  • Stuen vår er stor og kvadratisk, og vi syntes det var veldig vanskelig å innrede den slik at den ble koselig og varm. Når vi i tillegg skulle i gang med å kjøpe nye møbler, fant vi ut at vi gjerne ville få hjelp fra Bo Bedre til å gjøre de rette valgene, forteller paret.

Stylist Pia Krøyer ble satt på saken, og hun så med en gang potensialet i stuen.Hun valgte å beholde den gule murveggen i store deler av rommet, men for å roe den litt ned, kombinerte hun den med en grafisk tapetsert vegg med åpne hyller på.

  • Reolene, med sin asymmetriske konstruksjon, er med på å skape et uttrykk man har lyst til å gå på oppdagelsesreise i, sier Pia.

Se flere bilder av stuen på de neste sidene!

Før... 
© Andreas Mikkel Hansen

Stuen opplevdes som usammenhengende og rotete. Den lave takhøyden var veldig merkbar, og rommet manglet både sjel og en rød tråd.

  • Det første jeg tenkte var: "For en fantastisk stue! Fin utsikt og store vinduer!" Men jeg så også at stuen manglet sjel, og at den ikke hang sammen med resten av det nyoppussede huset, forteller stylist Pia.

Vi endret:
• Den ene veggen er dekket med stripete tapet, mens resten av veggene er malt hvite for å øke romfølelsen.
• Fargeskalaen består nå av mørkt tre og gråblå toner.
• Fleksibilitet og mobilitet er sikret med flere små sittegrupper rundt i rommet.

Mørkt tre og gråblå toner 
© Andreas Mikkel Hansen

Når rommet er så stort og kvadratisk som denne stuen, kan du med fordel lage flere små sittegrupper. Møblene holdes sammen ved å legge et teppe under dem. Forskjellige tresorter i kombinasjon med grå og blå toner blir fint sammen med kobber og messing. Et futuristisk speil, en grafisk plakat og gammeldagse arveting setter prikken over i-en.

Varierte vegger 
© Andreas Mikkel Hansen

Rommet er 36 kvadratmeter stort, men har en ganske lav takhøyde. Derfor ble tak, flere av veggene og alle dørene malt hvite for å lysne opp og skape en bedre romfølelse. Den veggen som ikke har vinduer ble dekket av tapet for å skape en dramatisk effekt i rommet. Samtidig gir tapetet en kontrast til mursteinsveggen og de store vinduspartiene. Familien trengte noen runder før de bestemte seg for tapetet, men i dag er det blitt en av favorittdetaljene deres.

Tre steg mot samme stil 
© Produsentene

Hvis du liker stilen og vil la deg inspirere, kan du jo for eksempel gå til innkjøp av disse.

  1. Skap et enkelt og luftig uttrykk med vegghengte hyller som settes opp asymmetrisk. Velg gjerne også forskjellige størrelser og dybder. Hyller, Stacked, fås i ulike farger og dybder, fra 695 kr per stykk, Muuto.
  2. Grafisk print på putene er en fin måte å fornye stuen på uten for mye innsats. Lek deg med fargekombinasjoner og mønstre. Putetrekket Lyndscype fra Spires, 123 kr, society6.com.
  3. Velg en stol med organisk form. Stolen Ginko er inspirert av tempeltreets vifteformede blad, og gir særpreg til rommet den står i. 7750 kr, Erik Jørgensen.