Oppbevaringsguide: Perfekt plass

Blir du også litt lykkeligere av system i sakene? Vi gir deg oppbevaringstipsene som gjør jobben litt lettere.

Asymmetri
© Produsentene

Venstre: Vi ønsker oss hyller som holder orden på de fineste tingene våre, men som samtidig gir dem rom til å skinne. House, 3699 kr, Bolia.

Høyre: Vi elsker flerbruksmøbler, og Jessica Signell Knutsson har designet en liten hylle som kan være "alt". File, 7500 kr, Asplund.

På gang
© Produsenten

Hvis du ikke vil eller kan feste oppheng til veggen, og samtidig ønsker deg en fleksibel garderobe, kan du prøve Toj for Normann Copenhagen. God plass til å henge klær, mens sko og esker kan stå ryddig på hyllen under. Fra 2500 kr.

Blikkfang
© Produsentene

Venstre: Cage-serien fra Menu er designet av den svenske gjengen bak FUWL. Det er det perfekte gangmøbel med plass til luer og vanter, med en hylle til nøklene oppå. 779 kr.

Høyre: Vi slår oss gjerne litt løs med sterke former og farger. Denne kombinasjonen fra Montana kalles A candy twist, og koster 15 187 kr.

Hyllevare
© Produsenten

Bokhyller blir akkurat så fine som det du putter i dem. Modulsystemet Meda fra BoConcept har en perfekt høyde: 183 cm. Fra 17 490 kr.

Papirløs?
© Produsenten

Ikke tale om. Vi elsker kontorrekvisita og tegnesaker, og ikke minst alt det fine man kan ha det i. MatchBox fra Bolia er vår favoritt akkurat nå. Fra 60 kr per del.

Rom på rom
© Produsenten

Como er et smart system fra BoConcept med mange variasjonsmuligheter. Enkel hyllemodul, fra 1595 kr.

Varige løsninger

Venstre: Søren Rose er opptatt av at hans design skal være varig og ikke tilpasses flyktige trender. Nå er jo nettopp det varige den heteste trenden for tiden, så det blir jo reneste vinn-vinn-situasjonen, vil vi si. Kommode, Reflect, 15 900 kr, Muuto.

Høyre:Hyller kan også fungere som romdelere. Oppbevaringssystemet i aluminium, New Order designet av Stefan Diez, kan stables i høyden og bli opptil to meter bredt. Velg om du vil holde deg til åpne hyller eller lukke igjen foldbare dører. Fra 1329 kr, Hay.

Raffinert
© Produsenten

Selv i et sparsomt innredet interiør kan det være behov for å skjule noe bak lukkede dører. Vi elsker kombinasjonen av farger, materialer og former i den lave hyllen Madina fra Saba Italia, samtidg som den oppfyller alle krav til et minimalistisk miljø. 16 500 kr, lifeform.dk.

Sikre vinnere
© Produsentene

Venstre: Oppbevaring under sengen er et klassisk triks. Med Montanas løsning får du både kvalitet og stil. Seng, 55 154 kr, lilla hylle, 3195 kr, brun modul, 3016 kr.

Høyre: Den moderne og stramme hyllen Wire Cube fra Montana tar ikke lurven fra sine omgivelser. Verner Pantons design er 35,4 cm alle veier, og koster 1057 kr per kube.

Inspirert
© Produsenten

Det er et distinkt "skandinavisk modernisme"-preg over skjenken Mood fra Bolia, i trefiner og med malte fronter. Samtidig er den urban og aktuell. 14 899 kr.

Plasspalass
© Produsenten

Se på denne vakre garderobeløsningen! Backstage er designet av Antonio Citterio for B&B Italia og krever ikke nødvendigvis så stor plass - bare en velfylt lommebok. Pris på forespørsel, Expo Nova.

Stuerent
© Produsenten

Skjenken ClearCut er ikke bare et vakkert og praktisk møbel i rommet, den skjuler også et hemmelig rom bak skuffene (ikke si det til noen)! 18 999 kr, Bolia.

Nostalgi
© Produsenten

Designen i danske Framas Shelf kjenner vi godt fra 50- og 60-tallet, da denne type hyller var veldig populære. Nytolkningen er nydelig! Shelf kommer i tre ulike størrelser, fra 740 kr, kollektedby.no.

Norsk på norsk
© Produsentene

Venstre: Det reale skapet Gol, i nydelig oljet eik, rommer mye, og kan gjerne få hedersplassen i stuen vår. Designer Andreas Engesvik er opptatt av vår lokale industri og har samarbeidet med den tradisjonsrike bedriften Tonning & Stryn. Vi elsker resultatet! 26 835 kr, A. Huseby & Co.

Høyre: Hyllen LY i kobber og tre er nett og liten, noe som gjør den perfekt som nattbord i små soverom. Vi liker dessuten godt at den er designet av norske LightYellow. 2550 kr, lightyellow.no.

Fasadefiks
© Produsenten

Er du lei av de gamle Ikea-møblene dine? Fortvil ikke! Svenske Superfront har spesialisert seg på Ikeas dimensjoner, og ved hjelp av nye fronter, ben og topplater forandrer de skjenken din på et blunk. superfront.com.

Sving av string
© Produsenten

Hyllesystemet ble først designet i 1949, og over 60 år etter er det fremdeles en av våre kjæreste skandinaviske klassikere. String passer i alle rom, og kan bygges som enkle hyller eller et stort system, string.se.

Plassutnytter
© Produsenten

Bambusboksene med diskré fargedetaljer fra Ikeas PS-kolleksjon er perfekt for de vanskelige vinklene. Design Tomas Alonso. 200 kr per stykk.

Sukkertøy for øyet
© Produsentene

Venstre: Serien Boss fra svenske Fogia bidrar med kommoder, skap og skjenker i enkel design. Vi falt for denne litt feminine varianten. Fra 14 185 kr, SH Interiør.

Høyre: Vi vil eie denne herlige håndlagede skjenken av mangotre! Når treet har sluttet å produsere frukt hogges det ned og erstattes - og Mater finner nye bruksområder for det. Som treverk til skjenken Sirka. 10 645 kr, mater.dk.

Drømmeløsning
© Produsenten

Skyvedørsgarderoben Armadio er kanskje mest for drømmene (den er dyr), men vi kan alltids la oss inspirere: Overdimensjonerte dører med ditto håndtak er et elekkert bidrag til rommet. planoform.se.

Innsikt
© Produsenten

Vi optimaliserer oppbevaringen og samler ting i bokser. Det smarte vinduet i Hyfs gjør det lett å holde oversikten. Ikke bare til sko! 35 kr per stykk, Ikea.