Nytt hyttekjøkken med enkle grep

Ved å sette inn flere vinduer og male hele rommet hvitt, ble det mørke og upraktiske rommet på hytta til Katrine til et riktig drømmekjøkken.

Hyttekjøkkenet før- og etter 

© Andreas Mikkel Hansen

Før var det ingen tvil om at sommerhuset trengte en liten oppussing! Lavt og mørkt tak, laminatgulv og lite lysinnfall fra vinduer som ikke kunne åpnes. Noe måtte gjøres!

Familien ønsket seg et stort og velfungerende rom med spiseplass til mellom åtte og 12 personer. Katrine kontaktet Bo Bedre for å få litt eksperthjelp. Vår egen Pernille Stage Bustrup ble straks satt på saken.

Se flere inspirerende kjøkkenløsninger her!

– Kjøkkenallrommet er blitt deilig lyst og funksjonelt, og jeg er glad for at Pernille tegnet en løsning hvor kjøkkenet er plassert i husets midterste rom, sier eier Katrine.

En nye løsningen åpnet for muligheten for å lage separate soveavdelinger til to familier i hver ende av huset. På den måten blir kjøkken og terrasse felles samlingspunkt for gjestene.

Etter utallige skisser på et nytt kjøkken i noen av husets andre rom, ble det altså klart at kjøkkenet måtte plasseres i husets beste rom, og slik bli husets kjerne.

Se flere bilder fra det deilige hyttekjøkkenet her:

Stort kjøkken med plass til alle 

© Andreas Mikkel Hansen

Det avlange rommet er inndelt i to områder, ett med kjøkkenet og ett med spisebordet.

Hytta kan huse opp til 12 personer, derfor var det på sin plass med et stort kjøkken som mange kan sitte og snakke sammen i samtidig.

Kjøkkenøya har tilgang fra hver sin side, og har også et mindre sitteområde med to barkrakker.

Les også: Hermet etter foreldrenes 70-tallshytte.

Selve kjøkkenet er innredet med detaljer fra naturens side, for eksempel de robuste trekrakkene og trefatet på benken.

Resultatet er blitt en hytte til glede for hele familien og enda noen til!

Få inspirasjon til hytte og hjem, abonner på vårt nyhetsbrev!

Funksjonelt og naturlig 

© Andreas Mikkel Hansen

Hytta skal både brukes av eierne og samtidig kunne leies ut ved behov, og kjøkkenet måtte derfor være funksjonelt og hardført.

Samtidig skal sommerhyttas hygge ivaretas.

Den gamle koselige peisen er bevart, og taklampen kaster et fint lysmønster over bordet når mørket senker seg utenfor.

– Kodeordene jeg jobbet med var funksjonelt og hyttestemning. Det var viktig for meg å bringe lyset og naturen inn i rommet. Det gjorde jeg ved å male alle flater hvite, og å utnytte hele den ene veggen til vinduer.

Her kan du lese flere reportasjer om hytteliv.

Rundt i rommet har jeg satt inn ting fra naturen, slik som trefatet på kjøkkenbenken, sier interiørakitekt Pernille Stage Bustrup.

Relaterte artikler