Kjøkkenallrom med smarte løsninger

Med peis i benkehøyde og håndsnekret kjøkken i bambus, er dette blitt hele familiens favorittrom.

Funksjonelt kjøkkenallrom
© Lars Kaslov

Seks meter under taket, en åpen peis i benkehøyde samt et håndsnekret kjøkken i bambus er viktige elementer i dette funksjonelle kjøkkenallrommet. Klikk videre og se de smarte løsningene!

Ryddig uttrykk
© Lars Kaslov

Selv om det er høyt under taket i det store kjøkkenet, virker det både harmonisk og rolig. Familien har unnlatt å dekorere med masse småting, og det eneste som fungerer som dekorasjon her inne, er det svarte vitrine­skapet som rommer glass, kokebøker og liknende.

Flere soner på kjøkkenet
© Lars Kaslov

Rommet er delt inn i to kjøkkenfunksjoner, som ses tydelig her. Bak arbeidsområdet i front er varmesonen plassert. Den består av en koketopp og to ovner plassert i en matlagingsnisje, en god måte å innrede kjøkkenet på. Det gir mulighet for å få opptimal ventilasjon fra viften, ettersom det er lett å skape vakuum i det lille, avgrensede området.

Kjøkkenøy av skuffeelementer
© Lars Kaslov

Arbeidsøya måler 120 x 220 cm og består utelukkende av skuffeelementer plassert rygg mot rygg.

© bo-bedre.no
God varmespredning
© Lars Kaslov

På skapfrontene innerst mot peisen er det frest ut loddrette lufthull, slik at varmen fra peisen kan komme ut.

Benkeplate i granitt
© Lars Kaslov

Som benkeplate er det valgt en variant i svart polert granitt. Materialet er slitesterkt og tåler det meste. I platen er det satt inn en silgranit-vask fra det danske firmaet Blanco. Den passer til benken og er samtidig lett å vedlikeholde.

Dobbeltsidig peis
© Lars Kaslov

Over arbeidsbenken henger to gigantiske tak­lamper, Caravaggio P4 av Cecilie Manz. Ved enden av arbeidsøya er det satt opp en dobbeltsidig peis som også tas i bruk i stuen på andre siden av veggen.