Kjøkken på åtte meter

Med en kjøkkenbenk på åtte meter er det plass til alle som vil hjelpe til med middagen i familiehjemmet på Nordstrand.

Hele kjøkkenet på én vegg
© Inger Marie Grini

Familien på Nordstrand skulle pusse opp et helt hus på noen få måneder. Det eneste de visste var at de ville ha hele kjøkkenet plassert på én vegg.
Rammen på spisebordet er fra Cavalli med en tilpasset eikeplate i. De italienske stolene er kjøpt hos Exó Møbelstudio. Det brune skapet er fra en antikkforretning i Sverige. Benken er fra Bolia og reinsdyrskinnene er fra Living. Lampen Spiral er designet av Verner Panton i 1969.

Benkeplate i corian
© Inger Marie Grini

Dagslyset flommer inn på kjøkkenet som utgjør en lang vegg i den store stuen. Kjøkkenet er fra Huseby. En lang benkeplate gjør at flere operasjoner kan foregå samtidig, noe som er en klar fordel for en familie på fem. Corian er et fantastisk materiale som er svært enkelt å holde rent, mener familien.

Såpedispenser i vasken
© Inger Marie Grini

Den underlimte vasken har fått såpedispenser som kan inneholde både oppvasksåpe og håndsåpe. De vurderte vask i corian, men ble frarådet dette på kjøkken.

Skråstilt kjøkkenvifte
© Inger Marie Grini

Valget av kjøkkenvifte var forholdsvis enkelt. Huseierne var nemlig lei av å få viften i hodet når de sto bøyd over grytene. Den skråstilte viften er samtidig dekorativ på en diskré måte.

Innebygde hvitevarer
© Inger Marie Grini

Alt er innebygd i det åpne kjøkkenet. Koketoppen er i den ene enden av benken, mens i den andre enden finnes komfyr, kaffemaskin, og to kjøleskap og frysere.

Skuffer i heltre
© Inger Marie Grini

I oppussingsprosessen falt valget enkelt og greit på den leverandøren som svarte raskest - og hadde skuffer i heltre. Det ble Huseby.