Slik kan to søsken dele barnerom

Klart bror og søster kan dele barnerom! Se interiørdesignerens smarte barneromsløsning.

Slik kan barna dele rom
© Anita Behrendt

Tobarnsfamilien har fått hjelp av BO BEDREs interiørdesigner til en løsning der begge barna kunne få følelsen av å ha hvert sitt rom, men også muligheten for fellesskap. Se hvordan de gjorde det!

Barnerommet før
© Privat

Det er ikke optimalt å dele soverom med lillebroren sin, selv om det hjelper at det er husets fineste rom. Før var barnerommet dårlig utnyttet og Laura og William hadde liten plass hver for seg. Drømmen var et rom der søsknene fikk mulighet til å være både hver for seg og sammen.

Tapeten gir sammenheng
© Anita Behrendt

Køyesenger oppunder taket og skrivepult under, med en skillevegg som deler rommet i to. Sengeplassene er laget i en passelig høyde, så det ikke virker for høyt for barna å klatre opp.

Barna har fått velge hvert sitt tapet, så de også følte de var med på å bestemme hvordan rommet skulle se ut. Den fastmonterte stigen er kledd med tapet på bakveggen, så det er sammenheng mellom øverste og nederste avdeling.

Skrivebordet fortsetter ut i en benk med plass til oppbevaringsesker under, der man både kan sitte og ha leketøy stående. Hele møbelet er bygget opp i mdf-plater og deretter malt hvitt.

Kikkhull i veggen
© Anita Behrendt

Kikkhullene i veggen slipper lys inn og gir barna mulighet til å titte inn til hverandre. Åpningen mellom sengene og skrivebordene gjør at det er en fin nærhet mellom barna både når de sover, gjør lekser eller tegner, forteller foreldrene.

Fellesareal
© Anita Behrendt

Midt i rommet er det mye gulvplass der barna kan leke og se på tv. Dermed har de nå både rom for privatliv og en avdeling for fellesskap. Gulvteppet i friske farger tar opp sirkelformen fra skilleveggen og skaper sammenheng.

Finn barnas stil
© Anita Behrendt

Interiørdesigneren har gjort en god jobb med å finne en stil som både bror og søster liker, og som passer sammen. Bestem dere for en fargepalett, og la barna være med velge mønstre og utfroming på innredningen. Husk at barna fort blir lei populære motiver fra film og TV, og gå for noe litt mer tidløst.

Fargeklatt på barnerommet
© Montana

Den populære stolen Tivoli fås nå i barnestørrelser og i mange glade farger. Bredde 30 x dybde 40 x høyde 59 x setehøyde 33 cm. 3099 kr per stykk, Montana.

Sengetøyet som dekor på barnerommet
© By Nord

I stedet for sengetepper, som i lengden nok er en smule ambisiøst med barn, kan man velge å kjøpe lekkert sengetøy. By Nord har nå også sengetøy til baby og junior. Juniorstørrelse, 100 x 140 cm/40 x 45 cm, 100 prosent bomull, 599 kr.