Badekar Bad & Stil
© Andreas Mikkel Hansen

“Gammelt italiensk hotell møter Skandinavia”: Slik lød oppdraget til dette gjennomførte soverommet

Med 180-graders utsikt over havet fra både badekaret og sengen, er denne boligen et førsteklasses eksempel på hvordan tunge, edle materialer kan skape en luksuriøs og behagelig atmosfære.

Huset har nesten et litt sydlandsk uttrykk, og det var også det som var inspirasjonen da det ble innredet. Oppdraget var: «gammelt italiensk hotell møter Skandinavia». Det er innredningskonsulent og designer Jannik Martensen-Larsen som har tegnet soverommet.

Han har prioritert tunge, gedigne materialer for å få den rette stemningen. Det gjelder trekket på sengegavlen, som også fungerer som en romdeler inn mot walk-in-garderoben, gardiner med flere lag av tykk silke og et gulvteppe som føttene synker dypt ned i.

Forutsetningen er at man i det hele tatt kommer seg ut av sengen, som har direkte utsikt til havet – takket være glassveggen rundt treterrassen utenfor.

Ideen med å lage garderobe bak sengen oppsto da han vurderte hvordan sengen kunne plasseres best mulig med tanke på utsikten.

35 m2 bad med 4 meter til taket

Garderoben er tegnet og bygget av møbelsnekkerfirmaet Simonsen & Czechura. Her er uttrykket mørkere og mer dempet, komplett med brunerte messingdetaljer og skinnkledde skuffer. Fra soverommet kan man gå rett inn på badet, også det signert Simonsen & Czechura.

Rommet er stort til bad å være – hele 35 kvadratmeter med en takhøyde på fire meter. Derfor har snekkerfirmaet kommet på den geniale ideen å dele opp de forskjellige funksjonene i rommet med en vegg kledd med vakker Calacatta Borghini-marmor.

En dør i klart glass fører inn til en dusjsone, mens toalettet har en dør i matt glass. Marmoren fortsetter på alle flatene i denne delen av rommet.

Parketten i fiskebensmønster er et litt utradisjonelt valg på resten av gulvet, men bidrar til det varme og innbydende inntrykket.

Det er også Simonsen & Czechura som har designet møblene på badet – alle er i lys eik og montert i stativer av brunert messing. Dermed fremstår de som selvstendige elementer fremfor noe som går i ett med rommet.

Prikken over i-en er selvfølgelig at man har utsikt over havet når man står i dusjen eller ligger i badekaret.