© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Dette rå badet inviterer til å leve langsomt

Boligen er ikke oppdelt i tradisjonelle soner. Se den spennende innredningen her.

Simple living

Å skape så enkle, solide løsninger som mulig er en filosofi grunnlegger og kreativ direktør hos danske Frama, Niels Strøyer Christophersen, også overfører til andre områder av livet. Blant annet har han innredet et bad basert på nettopp den tankegangen. Han ser nemlig rommet grunnleggende som et budskap om «mindful», «casual» og «simple living» – altså et uttrykk for en livsstil der man verner om sitt eget ve og vel, og lar det gå foran penger, reiser og kvadratmeter.

– Mange mennesker prøver å leve ut en hverdag i samme fart som globaliseringen. Men vi glemmer at vi ikke er roboter, og derfor er det en fare at vi mister oss selv, sier han.

Badeprodukter fra Framas care-linje.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Avslapping og ro er hovedformålene med Niels' bad, der dagsengen KR-180 fra Frama er et selvfølgelig innslag.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Flytende overganger

Med det i bakhodet innredet han et bad som nettopp handler om velvære. Han droppet sterile fliser på veggene og arbeidet med å få området til å bli en del av det øvrige interiøret.

– Et hjem trenger ikke være inndelt i tradisjonelle soner, sier han, og ville oppnå flytende overganger mellom områdene. Frama prøver nemlig å motivere til et liv med kvalitet, frihet og ærlighet, og dette er verdier Niels tok med seg inn i badet.

– Jeg lot betongrestene på gulvet være synlig, og valgte et badekar, som utover å symbolisere «slow living» i seg selv, helt enkelt er sammensatt av treplater og en enkel armatur, som ikke er noe annet enn det – helt blottet for all verdens termostater og hi-tech-løsninger.

Det japaninspirerte badekaret er satt sammen av enkle plater av sedertre, som gir fra seg aromatiske dufter når det blir bløtt. Både det og armaturen – som er helt fri for alskens termostater og hi-tech-løsninger – er begge fra Frama. Det er også velværeproduktene.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Ønsket om å skape enkle sammensetninger uten fiksfakserier er tydelig ved steinvasken fra Frama og den vegghengte armaturen Tara fra Dornbracht. Speilet RM-1 er fra Frama.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

"Enkle omgivelser, frihet og naturlige materialer"

Niels ønsker seg mindre fokus på produkter og mer fokus på selve områdene vi oppholder oss i. Han mener det er helt vesentlig at vi har en opplevelse av kontakt og avslappende dialog med rommene vi skaper. Det samme skal vi ha med de produktene som skal passe inn i der. Målet er å motivere til å være nærværende.

– Badet er ikke bare et sted der man vasker seg ren, det er der man lader opp, både fysisk og mentalt. Det er et rom der man bare kan være, lese engod bok på dagsengen, og kikke ut av vinduet på svingningene i været. Ofte er spa og velvære forbundet med en luksuriøs innredning, men for meg tilsvarer luksus helt enkle omgivelser, frihet og naturlige materialer.

Framas Niels Strøyer Christophersen tenker at badet ikke trenger å være en del av et hjems tradisjonelle soneinndeling, men at det heller kan integreres som et eget velværeområde. Dermed kan det gjerne få et snev av stuepreg. Sidebordet T-Table i terrazzo er fra Frama.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press